2023-04-23 12:04

Försa trepoängaren för säsongen bärgad

Matchen mot Vellinge IF slutar 3-2 i Flaggs favör - väldigt skönt!

Efter att BK Flagg snubblat på mållinjen i seriepremiären och sedan förlorat hemmapremiären kändes det mer än rättvist att man fick ta med sig 3-poäng hem från Vellinge till Kirseberg.

Seriepremiären slutade tyvärr 5-4 till Bunkeflo efter en klassisk premiärmatch då båda lagen ville mycket och visade mycket. Efter en svidande uddamåls förlust hjälpte det inte heller att  spelarnas värdesaker blivit stulna. När spelarna kom in i omklädningsrummet efter matchen hade de blivit bestulna på sina värdesaker. Det var som att hälla salt i såren.

Kraftsamling gjordes dock och fokuset riktades mot hemmapremiären mot Bosnien Hercegovina SK. Tyvärr fungerade inte spelet som det skulle i första halvlek och där låg man under med 0-3 när man gick in halvtidspaus. Dock gjordes det en kraftsamling inför andra halvlek och det spelades bättre fotboll. Flagg vann andra halvlek med 1-0 men det räckte inte för att vända resultatet som slutade 1-3 till motståndarna.

Matchen mot Vellinge blev ännu viktigare. Någon gång måste man börja ta poäng. Snacket i laget var bra inför matchen och fokuset var på rätt ställen, åtminstone en kort stund. Man släpper tyvärr in ett tidigt mål och Vellinge tar därmed ledningen, 1-0.

Flagg reser sig snabbt och i 11:minuten slår Ludwig Wu till med ett läckert mål, 1-1. Två minuter senare slår våran lagkapten Jaime till och sätter dit 1-2. Lite roligt är det att Ludwig får Jaimes mål och därmed står det enligt matchreferatet att Ludwig gjorde två mål. Ingenfara Jaime, vi som var där vet att du gjorde mål och därmed skriver vi det här också! Första halvleken var inte över men Flagg kontrollerade spelet. I den 21:a minuten slår Chris till och sätter 1-3 till Flagg.

Matchen fortsätter vara spännande och Vellinge får in ett mål i 68:de minuten vilket gör avslutningen lite nervös, men Flagg står emot och bärgar första trepoängaren för säsongen.

Spelarna Elias Kvärre, Simon Dall, Fritiof Kempe Storz, Abbe Skogmark, Tage Jönsson, Zakaria Lagoun, Ludwig Wu och Arvid Lundius som är fostrade Flaggare har haft som uppdrag att lära de nya spelarna sången som de fått lära sig av den före detta spelargenerationen. "Om ni trodde att vi har förlorat, Att flagget skulle lägga säga och dö, då kan ni inget om vår historia, för Per Erik hissar flaggan varje dag!" ekade över Vellinge lördagen den 22:a April.

Nästa match är hemma mot FC City Trelleborg, Framåt Flagg!