BK Flagg - KSF Kosova IF 3-2 (1-0)
2017-09-02 18:37
På Dalhems IP skulle det under lördagen utspela sig en mycket jämn match mellan två lag som ville ta kliv uppåt i tabellen.

Första halvlek är sådär från vår sida. Vi kommer inte alls in i press på det sätt som jag förespråkar och vi är stundtals direkt dåliga i vårt passningsspel. Trots detta servar Emil in Andy och vi har 1-0 efter ca 25 min - vackert. Inte oförtjänt, men heller inte logiskt efter att vi presterat sådär.
Vi är dock sylvassa i vårt kontringsspel och vi bör ha gjort något mål till i första halvlek då vi har ett gäng farliga målchanser. 

I halvtid handlade det om lyfta diskussionen "balansen mellan kontring/bollinnehav."

Andra halvlek startade på absolut sämsta vis för oss. Motståndaren får nästintill direkt en straff, en till synes oerhört billig sådan. 1-1 är ett faktum.
Mål ger ofta energi och vi hamnar lite på sniskan och 2-1 till motståndaren kommer kort därefter.

Med ca 25 minuter kvar gör vi fyra byten och alla dessa fyra herrar kommer verkligen in och bidrar till att ändra matchbilden, vilket verkligen glädjer mig. Vi gör 2-2 genom Andy och i den 91:a minuten får vi en hörna där Coffa trycker in 3-2. Gott!! 

Skönt att vinna en jämn och tuff match, vi fortsätter att vara stabila under hösten. Denna stabilitet kommer endast genom hårt jobb för varandra och att vi alla underkastar oss vårt spelsätt.

Nu laddar vi om batterierna för att möta storsatsande Malmö City FC. En match där vi slår ur underläge och har allt att vinna, då dem verkligen värvat stort under sommaren. 

/ Alexander Burman
  Huvudtränare, BK Flagg

LB07 - BK Flagg 1-0 (0-0)
2017-08-27 09:40
På ett soligt Bunkeflo IP gästade vi under lördagen serieledaren, ett motstånd som fortsatt är obesegrade.

Den första halvleken har hemmalaget lite mer boll än oss, men kommer inte riktigt någonstans. Vår matchplan att hålla dem på kanterna slog väl ut. Det skulle ta ungefär 20 minuter innan vi fick ett större mod med bollen, då hade serieledaren svårt att få tag på oss och vi kunde skapa 2-3 bra målchanser. 

I halvtid pratade vi främst om att vi skulle vara noggranna med våra uppspel och inte ge motståndaren onödiga möjligheter till kontringar. Detta lyckades vi väl med. Vi är det lag som för matchen de sista 45 minuterna och skapar även här ett par riktigt bra chanser, som närmast en ribba. 

Med ca 10-12 minuterna får LB en frispark som dem smäller in och sista delen av matchen får vi försöka forcera, dock utan resultat. Utöver en stolpträff i början av matchen skapar hemmalaget ingenting - när man vinner sådana här matcher vinner man serien. 

Vi gör under lördagen (återigen) en riktigt stark prestation och jag är riktigt stolt och glad över att se hur hårt alla i BK Flagg jobbar. Småskavanker, trötthet osv spelade ingen roll, alla körde! 
Vi har presterat så mycket bättre än vår poängskörd under hösten och om vi fortsätter jobba så här hårt så kommer vi få en riktigt fin avslutning på hösten. 

Vi gratulerar hemmalaget till segern och siktar in oss på en ny träningsvecka, som ska bli årets bästa!

/ Alexander Burman
  Huvudtränare, BK Flagg.
BK Flagg - GIF Nike 2-3 (2-0)
2017-08-21 13:00
Lördagens match mot GIF Nike skulle bli en konstig sådan, dessvärre till motståndarens favör..

Första halvlek är en jämn sådan, där båda lagen visar upp ett stabilt försvarsspel men ett lite knackigare anfallsspel. Efter 20 min gör vi 1-0 genom Andy efter ett fint inlägg från Henke. Skönt!
Vi växer lite efter målet och gör en stund senare 2-0 genom Fabbe, kliniskt avslutat efter ett genombrott.
Innan halvtid har vi bl.a en boll i ribban och 3-0 är närmare än 2-1.

Halvtid och vi är nöjda med vår arbetsinsats men känner att vi kan höja det ett par snäpp.
Vi startar 2:a halvlek på ett riktigt bra sätt och under de första 20 är det verkligen vi som för spelet. 
Vid minut 78 har vi fortfarande ledningen med 2-0, allt efter det är ett mysterium... Vi får spelare efter spelare skadad/krampande och blir tvungna att göra massvis med byten ända tills spelarna "tar slut". Vi blir tvungna att ändra utgångspositioner, spela med spelare på ovana positioner, sätta in halvskadade spelare och allt är en enda röra.. 
Detta slutar med att motståndarna, egentligen från ingenstans, vänder matchen till 3-2. Galet och oerhört tungt!! 

Då jag själv vill ha svar på saker och ting så att man vet vad man ska göra bättre och annorlunda önskar jag att svaret var att vi var otränade och därför blev det kaos i laget sista 20. Men vi har spelat två matcher tidigare där dessa symptom inte synts till och i förra matchen körde vi över våra motståndare i andra halvlek. Jag har aldrig varit med om något liknande och vill inte vara det igen.

Vi gratulerar GIF Nike till segern och tar nya tag!

/ Alexander Burman
  Huvudtränare, BK Flagg.
FC Trelleborg - BK Flagg 1-3 (1-1)
2017-08-13 08:50
På Ymorvallen skulle det under lördagen spelas en mycket viktig match för både lagen, där en vinst för oss skulle ge oss en riktigt fin start på hösten.

Starten av första halvlek var från vår sida inte särskilt bra. Trots att vi har bra koll på FCT´s 3-5-2 hade vi svårt att få grepp på dem, vi blev baktunga i vårt försvarsspel när vårt mantra är att vara framåtlutade. Vi är inte heller tillräckligt ödmjuka i vårt positionsförsvar och kliver inte in i press och flyttar inte över ordentligt. Detta gör att motståndarna både spelar runt oss och igenom oss - inte bra!
Hemmalaget tog ledningen genom en frispark efter ca 10 minuter och det behövdes nästan 20 minuter till innan vi fick ordning på grejerna.

Sista 15 i första halvlek står vi upp på ett bättre sätt och har ett lite bättre passningsspel. Detta resulterar i en mängd fasta situationer som alla blir farliga. Till slut trycker Andy in 1-1 efter ett fint inspel av Emil - skönt!

Halvtidssnacket användes till att få ordning på vårt försvarsspel och gjuta mod så att vi kliver in i press ordentligt. Vilket vi senare skulle göra!

Andra halvlek är betydligt bättre från vår sida. Första 30 i andra halvlek får vi också ordning på vårt anfallsspel och är det klart bästa laget. Under denna perioden lyckas Andy göra 2-1 och vi fick även se Fabbe punktera matchen med sitt 3-1. Oerhört skönt!

Sammanfattningsvis en riktigt trevlig seger mot ett bra lag!
Extra cred till mina kollegor, Günter och Jörgen, som drivit verksamheten under veckan då undertecknad varit bortrest pga jobb. Bevisligen har man förberett laget på bästa sätt!

Viktigt för oss under veckan är att fortsätta arbeta med våra grunder i off och def, vi behöver bli ännu bättre för att ge GIF Nike en riktigt tuff match.

/ Alexander Burman
  Huvudtränare, BK Flagg.


BK Flagg - FBK Balkan 1-1 (1-1)
2017-08-06 09:32
På våran fantastiskt fina matta på Dalhems IP tog vi emot topplaget FBK Balkan under lördagseftermiddagen.

Vi hade en tydlig matchplan och idé över hur vi ville att matchbilden skulle se ut, som slog väldigt väl ut. Vi lät Balkan ha bollinnehavet och sedan hade vi ett riktigt fint försvarsspel för att sedan kontra vid läge. 

Den första halvleken slutar 1-1 men vi borde haft ledningen med 3-1 i paus. Vi har frilägen och bollar som dansar på mållinjen, men det ville sig inte mer än det fina 1-0 målet som Fabbe gör.

I den andra halvleken blir bollinnehavet större för bortalaget (för stort) och vi får verkligen jobba hårt i vårt försvarsspel - vilket vi verkligen gör! Sett över hela matchen har motståndarna 2 målchanser och vi har 6 chanser att jubla. 
I den andra halvleken har båda lagen någon halvchans att avgöra matchen, men utan framgång. 

Vår prestation under lördagen var riktigt disciplinerad och bra. Jag är glad och stolt över hur vi underkastar oss kollektivets idé och skulle något lag ha vunnit gårdagens match så var det vi. Riktigt kul att starta upp hösten med en god prestation mot ett riktigt bra lag. 

Ska vi få en fortsatt progression på vårt lag handlar det om göra en riktigt bra träningsvecka och behålla och förbättra disciplinen tills nästa helg.

Vi tackar motståndet, ett av seriens absolut bästa, för en riktigt bra match. 

/ Alexander Burman
 Huvudtränare, BK Flagg.
BK Flagg - ÖT Smygehuk 4-0 (2-0)
2017-06-16 07:39
Efter fyra dagar av frustration efter lördagens match skulle vi under torsdagskvällen sätta tänderna i ett motstånd som haft en ett par riktigt starka veckor med goda prestationer. 

Vi visar under den första halvleken upp ett hårt arbetande lag som gör det tillsammans. Vi jobbar stenhårt samtidigt som vi har bra fart på bollen. Detta resulterar i 1-0 av Salle efter en frispark samt 2-0 av vår notoriske målskytt, Fabbe. 
Med skärpa och skicklighet hade vi kunnat haft 5-0 i halvtid.

I halvtid diskuterade vi endast om att vi skulle investera ännu mer i detta - skapa en plattform för framtiden att stå på. Och det gjorde vi!
Vi behöll aggressiviteten utan boll och bolltempot med boll. I den andra halvleken hade vi 25 målchanser. 

Det mest positiva idag var så klart resultatet - vinst. Ingenting att hymla om! Men nästintill nog så viktigt var det att vi hittade rätt till vårt DNA sedan tidigare. Hårt jobb, organiserade och fulla av energi.

Målskyttar: Fabian Gustafsson 2, Sasa Kovacevic & Andy Borg.

/ Alexander Burman
  Huvudtränare, BK Flagg.

Åkarps IF - BK Flagg 4-2 (2-1)
2017-06-11 10:01
Under lördagseftermiddagen var det ett strålande väder på Åkarps IP där två lag skulle göra upp om viktiga poäng.

Vi inleder starkt, med ett bra passningsspel och ett kollektivt bra försvarsspel, de första 5-6 minuterna. Vi gör under denna perioden 1-0 och har även bud på 2 mål till. I den 8e minuten gör hemmalaget 1-1 och därefter presterar vi inte alls så som vi vill. 

Resterande delen av denna eftermiddagen är vi inte tillräckligt skickliga i vårt passningsspel, vår passningsprocent är inte hög denna eftermiddagen. Hemmalaget är även betydligt tuffare och bättre i sitt försvarsspel än vad vi är. 

Utan att på något sätt ta ifrån segern från motståndarna så vill jag påstå att vi gör en av säsongens bottennapp. Sett ur den kravbilden som jag har på vår organisation och de metoder och principer vi ska använda så är detta inte bra.

Vi har fortfarande en riktigt bra chans att landa denna våren på ett snyggt sätt. Vi har två tuffa matcher kvar där all vår kraft denna vecka handlar om att leverera en prestation på torsdag som ger oss förutsättningarna att kunna ta 3 poäng på torsdag. 
Nu handlar det om att verkligen visa våra kvalitéer under de ca 10-11 dagarna vi har kvar av vårsäsongen!

Målskyttar, BK Flagg: Kevin Hörqvist & Andy Borg.

/ Alexander Burman
  Huvudtränare, BK Flagg.
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
BK Flagg, 15/09 22:46 
BK Flagg, 12/09 10:16 
BK Flagg, 22/08 13:24 
BK Flagg, 21/05 20:44 
BK Flagg, 30/03 19:08 
BK Flagg, 11/03 10:46 
 
Sponsorer
Stöd BK Flagg via
Använder du Chrome som webbläsare? Aktivera vårt tillägg Handla Smart. Tillägget håller reda på alla butiker och ser till att du inte glömmer att gå via Sponsorhuset!
Flagg på webben