BK Flagg´s Webb butik i samarbete med Action och Trend
Välkommen till Herrseniorernas hemsida!
Här hittar ni info om Seniortruppens aktiviteter, matchreferat etc.
Vellinge IF - BK Flagg 3-1
2018-04-22 19:16

Tredje omgången och förlust borta mot Vellinge IF

Lördagens bortamatch blev verkligen så tuff som vi förväntat oss, Vellinge är av många tippade som ett av lagen som kan stå som seriesegrare till slut och det  ser jag också som en möjlighet. Alltså match mellan två lag som vill vara med i racet hela vägen.

Första halvlek inleder vi i rejäl medvind och startar ganska optimistiskt, lite påverkade att spela längre av vinden men vi hittar också en hel del omställningar på det sättet. Efter ett tag sätter sig matchbilden, Vellinge har mer boll ute på plan men Flagg har mer avslutsläge. Vi tvingar fram lite fasta situationer och det är inte helt ofarliga efterspel på några av dessa. Vellinge hittar också en del fina kombinationer där vi i sista sekunden lyckas bryta när de är på väg igenom, Ensa får också göra nån parad för att hålla nollan.

I den 19:e minuten har vi ett av tidigare nämnda efterspel på en hörna, då Fabian skickar in ett fint inlägg från högersidan och Lucas ligger kvar på bakre ytan efter hörnan och placerar snyggt in 0-1 med pannan.

Matchbilden förändras dock inte så mycket av målet, vi har fortsatt svårt att hitta rätt i vårt passningsspel men skapar ändå nåt läge till att utöka på. Vellinge hittar varandra bra och är hela tiden farliga, spelar sig till lägen och har på så sätt med sig fler spelare runt boxen. Det dröjer till minut 41 innan Vellinge hittar kvitteringen och det var inledningen på en väldigt olycklig period för oss. I den 43:e minuten får Lucas sitt andra gula och på samma situation gör Vellinge också 2-1, som om det inte hade räckt med ett av problemen. Inga kommentarer i övrigt om det "röda" annat än att det blev matchavgörande.

Paus och helt nya förutsättningar inför andra.

Lite justeringar och samla ny kraft, foka på att det nu är läge att "kliva fram", ut och köra och "skruva" efterhand. Andra halvlek präglas naturligtvis av utvisningen men vi står upp riktigt bra och ger Vellinge en rejäl match. T o m så pass att vi kunnat få med oss en pinne. I den 82:a minuten har Vellinge sitt enda avslut på mål i andra halvlek och det gör de mål på, matchen är avgjord.

Slutresultat 3-1.

Summering: Vi behöver få till en prestation som omfattar alla detaljer i spelet i en och samma match, och över 90 minuter. Hittills har vi inte varit nära nån fullträff spelmässigt och i den här matchen tar vi framförallt med oss inställningen i andra. Vi kör verkligen "in i kaklet" och det är en enormt viktig egenskap som kan ta oss en bra bit.

Kommande vecka har vi match på onsdag i MM, och det är mycket positivt att det redan då ges en möjlighet att "bygga vidare".  

BK Flagg - Staffanstorp United 2-0
2018-04-15 17:45

Ny seger efter stabil insats!

Andra omgången och match mot Staffanstorp, som nådde positivt kval förra året. Flagg inleder matchen på ett inspirerat sätt, och tar ganska tidigt över tillställningen. Vi vårdar boll på ett bra sätt och har inte bråttom med att hitta den "avgörande passningen", mycket bra! Med större tålamod bygger vi sakta men säkert upp spelet nerifrån och har med oss fler spelare, vilket också leder till längre anfall. Spelövertaget är tydligt och vi skapar många lägen, inte så mycket "Hundraprocentare" men ändå tillräckligt för att hitta ett tidigt ledningsmål. Det dröjer dock till den 23 minuten, då Andy hittar rätt med huvudet på Emils inspel och gör 1-0. Vi fortsätter att spela bra resten av halvleken men lyckas inte utnyttja spelövertaget till nån större ledning. 1-0 i paus.

I inledningen av andra har vi lite svårare att hitta samma spel igen, passningarna sitter inte fullt lika bra och matchbilden är något jämnare. Staffanstorp kan hålla i bollen mer och spelet ute på plan är ganska jämnt.    Dock är det fortsatt Flagg som skapar de farligaste målchanserna men inget som resulterar. 1-0, en bräcklig ledning även om situationen känns hyggligt stabil så lever matchen i högsta grad. Det är inte förrän i 82 minuten vi (i båset) kan slappna av lite när vi med "rätt inställning" trycker in 2-0, målskytt Emil! 

Sista 8+ bevakar vi det bra och håller undan till vinst!

Summering: Första halvlek är förmodligen vår bästa halvlek om man ser till spelet. Trygga med boll över hela banan och det kompletterar vårt tidigare spel på ett utmärkt sätt. Vi ska vinna den här typen av matcher med lite mer "luft" och inte låta det vara spännande till slutet. En stabil insats med många glädjeämnen och en klart rättvis seger får bli slutorden den här gången.

Seger i premiären!
2018-04-09 10:05

Lördagens seriepremiär borta mot Hyllie IK slutade 1-3.

Fantastiskt skönt att inleda med 3 poäng och en bra start på säsongen.

Annars var det väl en ganska typisk premiärmatch där vinden hade en avgörande betydelse för spelkvalitén. I första halvlek hade vi en besvärande motvind och stundtals svårt att komma över mittlinjen. Hyllie har en del boll på vår halva men inget som direkt leder till några farligheter. Spelet är ganska jämnt men det är kanske ändå BK Flagg som har de hetaste chanserna.

0-0 i paus och en bra känsla med tanke på de yttre förhållandena.

Det blir också en markant scenförändring i andra. Vi sätter omedelbart tryck på deras backlinje och spelet förläggs till Hyllies planhalva inledningsvis. Spelövertaget första 20 leder också till att vi springer ifrån med 3 snabba mål.

I den 58 min. vinklar Fabian in en nick i bortre, ett förlösande 0-1 mål. Kort därefter hittar vi rätt med ett hårt inspel från högerkanten och vid bortre stolpen trycker Tim T. in "tvåan". Bra snurr på "grejerna" och 0-3 gör Andy i den 65:e minuten.

Hyllie jobbar sig dock tillbaka i matchen, samtidigt som vi slår av alldeles för mycket och reduceringen kommer inte som nån överraskning. 1-3 i den 70:e men närmre än så kommer de inte. 3 oerhört sköna pinnar vilket är det viktigaste, även om det fanns en del övrigt att önska kring spelet.

Nästa helg väntar Staffanstorp United, bara att hoppas på en bra vecka så vi kan förbereda oss på bästa sätt.

Semifinal i MM
2018-04-06 12:08

Rosengårds FF - BK Flagg,  onsdag 25 april 20.00!

Plats: Rosengårds Norra IP  (konstgräs)


Flagg vidare på straffar!
2018-04-03 22:34

Kvartsfinalen i MM mot Bosnien Hercegovina SK slutade 2-2 efter full tid och avgjordes på straffar. Där drog vi det längsta strået, gjorde mål på våra första 4 samtidigt som Mattias räddade 2 av deras och sista straffen behövde således inte slås. Totalt 6-4 och nu väntar Rosengårds FF i semifinalen.

Matchref:

I strålande väder och med bra förberedelser inleder vi matchen på ett riktigt bra sätt. Ingen tvekan om att vi uppträder mer "påkopplat" än i tidigare matcher och med helt rätt ambitioner. Vi kommer snabbt till lägen och redan i 5:e minuten hittar vi rätt med ett fint inspel från högerkanten och Fabian dyker upp vid bortre och sätter enkelt 1-0. Matchbilden är tydlig och vi skapar ett antal riktigt skarpa läge att utöka, men har inte marginalerna med oss. Laget fortsätter under första halvlek att göra mycket rätt, både offensivt och defensivt ser det faktiskt bra ut. En del detaljer och uppdrag vi pratat om innan hanteras på ett utmärkt sätt och det är väl egentligen bara en gång Mattias tvingas plocka fram en "tv-räddning". 1-0 är i underkant efter första 45 och det är definitivt en av våra bättre halvlekar, och hade vi gjort nåt mål till så hade betyget blivit ännu högre.

I andra halvlek kommer vi tyvärr aldrig nära den prestationen, vi gör 2-0 ganska tidigt men hittar inte tillbaka spelmässigt. Situationen blir dessvärre sämre och sämre. Mellan minut 60 och 70 har vi en väldigt olycklig period där vi släpper in två mål och helt plötsligt inte gör mycket rätt. Avslutningen blir onödigt spännande, det svänger lite fram och tillbaka och när den värsta chocken lagt sig drar det ihop sig till ett avgörande på straffar. Ett avgörande som är svårt att gilla men den här gången hade vi turen på vår sida. Fyra säkra straffar och ett bra målvaktsagerande bäddade för segern.

Målskyttar:

1-0  Fabian   5 min.

2-0  Leo (frispark)  53 min.

Straffmål: Sasa, Rasmus, Andy, Leo

BK Flagg - Bjärreds IF 9-1
2018-04-01 08:00

Sista träningsmatchen slutade med storseger!

Matchen var till en början ganska jämn, spelmässigt kanske t o m fördel Bjärred.

Vi hade svårt att få igång nåt etablerat spel på deras halva men är vassa i omställningarna. I matchens 5:e minut hittar Fabian rätt med en "stickare" till Johan som kommer fri och gör 1-0. Bjärred svarar dock ganska omgående på det, och kvitterar i 7:e. Matchbilden fortsätter på samma vis, Bjärred försöker hålla i bollen lite mer med längre anfall och vi spelar mer på fart.

2-1 i den 10:e minuten efter några fina kombinationer, målskytt Emil.

3-1 gör Kevin, efter att vi tagit oss fram bra på högerkanten. I matchminut 40 startar Rasmus en omställning som verkligen "bryter linjer", fullföljer med full energi och får också betalt för jobbet med att han avslutar själv. 4-1 på "tavlan" och matchen är avgjord.

Andra halvlek är mer en transportsträcka och målen rullar in med jämna intervaller. Vi får till slut en 3-målsskytt i Tim M, en tvåmålsskytt i Emil och vardera ett av Johan, Kevin, Rasmus och Fredrik W som åter var med i truppen efter långtidsskada. 

Slutresultat 9-1 men lite svårt att dra några växlar på. Vi gör mycket mål och släpper inte till speciellt mycket och det är naturligtvis alltid glädjande.

En sak som också är mycket glädjande är att vi "kör på" i 90 min. på ett bra sätt trots stora siffror. Ny uppgift på Annandag Påsk och bara att ladda om!Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
BK Flagg, 23/04 14:25 
BK Flagg, 20/04 13:47 
BK Flagg, 17/04 18:11 
BK Flagg, 17/04 08:08 
BK Flagg, 16/04 13:28 
BK Flagg, 09/04 14:49 
 
Stöd BK Flagg via
Använder du Chrome som webbläsare? Aktivera vårt tillägg Handla Smart. Tillägget håller reda på alla butiker och ser till att du inte glömmer att gå via Sponsorhuset!
Flagg på webben