BK Flagg - ÖT Smygehuk 4-0 (2-0)
2017-06-16 07:39
Efter fyra dagar av frustration efter lördagens match skulle vi under torsdagskvällen sätta tänderna i ett motstånd som haft en ett par riktigt starka veckor med goda prestationer. 

Vi visar under den första halvleken upp ett hårt arbetande lag som gör det tillsammans. Vi jobbar stenhårt samtidigt som vi har bra fart på bollen. Detta resulterar i 1-0 av Salle efter en frispark samt 2-0 av vår notoriske målskytt, Fabbe. 
Med skärpa och skicklighet hade vi kunnat haft 5-0 i halvtid.

I halvtid diskuterade vi endast om att vi skulle investera ännu mer i detta - skapa en plattform för framtiden att stå på. Och det gjorde vi!
Vi behöll aggressiviteten utan boll och bolltempot med boll. I den andra halvleken hade vi 25 målchanser. 

Det mest positiva idag var så klart resultatet - vinst. Ingenting att hymla om! Men nästintill nog så viktigt var det att vi hittade rätt till vårt DNA sedan tidigare. Hårt jobb, organiserade och fulla av energi.

Målskyttar: Fabian Gustafsson 2, Sasa Kovacevic & Andy Borg.

/ Alexander Burman
  Huvudtränare, BK Flagg.

Åkarps IF - BK Flagg 4-2 (2-1)
2017-06-11 10:01
Under lördagseftermiddagen var det ett strålande väder på Åkarps IP där två lag skulle göra upp om viktiga poäng.

Vi inleder starkt, med ett bra passningsspel och ett kollektivt bra försvarsspel, de första 5-6 minuterna. Vi gör under denna perioden 1-0 och har även bud på 2 mål till. I den 8e minuten gör hemmalaget 1-1 och därefter presterar vi inte alls så som vi vill. 

Resterande delen av denna eftermiddagen är vi inte tillräckligt skickliga i vårt passningsspel, vår passningsprocent är inte hög denna eftermiddagen. Hemmalaget är även betydligt tuffare och bättre i sitt försvarsspel än vad vi är. 

Utan att på något sätt ta ifrån segern från motståndarna så vill jag påstå att vi gör en av säsongens bottennapp. Sett ur den kravbilden som jag har på vår organisation och de metoder och principer vi ska använda så är detta inte bra.

Vi har fortfarande en riktigt bra chans att landa denna våren på ett snyggt sätt. Vi har två tuffa matcher kvar där all vår kraft denna vecka handlar om att leverera en prestation på torsdag som ger oss förutsättningarna att kunna ta 3 poäng på torsdag. 
Nu handlar det om att verkligen visa våra kvalitéer under de ca 10-11 dagarna vi har kvar av vårsäsongen!

Målskyttar, BK Flagg: Kevin Hörqvist & Andy Borg.

/ Alexander Burman
  Huvudtränare, BK Flagg.
BK Flagg - MF Pelister 4-1 (1-1)
2017-06-04 09:24
Under lördagen mötte vi Pelister från Trelleborg i en match som skulle innehålla en hel del målchanser, främst för hemmalaget.

Vi startar första halvlek sådär.. Motståndarna har ett bra passningsspel samtidigt som vi blir lite baktunga i vårt försvarsspel på egen planhalva. Efter ca 10 minuter rättar vi till det och resterande delen av halvleken är vår. Vi gör 1-0 på nick från Andy efter en fin frispark från Johan. Innan halvtidspaus hade vi utan problem kunnat göra 3-4 mål till, men vi var inte tillräckligt skickliga framför mål. 
Just innan paus får bortalaget en, till synes, rättvist dömd straff där dem kvitterar. Det stod 8-1 målchanser till oss i första halvlek.

Den andra halvleken börjar lite som den första, vi blir lite baktunga på egen planhalva. När vi, återigen, rett ut det så skapar vi mängder med chanser och vår notoriske målskytt, Fabian, lyckas helt välförtjänt göra tre mål i andra halvlek. Vi hade kunnat göra ett gäng till..!

Utöver flera goda prestationer så var det två saker som var lite extra glädjande under lördagen. Efter långt skadeuppehåll fick Calle G hoppa in i ca 15 minuter och hann med att assistera brorsan till ett mål. Samt att Tage Jönsson, 15 år, fick göra sin seniordebut. Tage har imponerat på träningarna och det skulle inte förvåna mig om vi får se honom fler gånger i vår matchtrupp denna säsongen. 

Mitt i glädjeyran måste vi se nyktert på vår prestation. Det var många saker som var bra och en del bitar som vi fortsatt måste jobba hårt för att utveckla. Vi ska, sedvanligt, använda veckan till att bli bättre! 

Målskyttar, BK Flagg: Fabian Gustafsson 3 & Andy Borg.

/ Alexander Burman
  Huvudtränare, BK Flagg. 


NK Croatia - BK Flagg (1-1) 1-3
2017-05-29 11:25
Efter en resultatmässigt tung vecka gästade vi NK Croatia på Kroksbäcks IP. Strålande väder och en mycket fin plan gjorde så att vi inte kunde ha några ursäkter efter matchen. 

Vi hade bra koll på motståndet och den matchbilden som blev var förväntad, vilket gjorde att vår matchplan föll väl ut sett till hela matchen. Hemmalaget hade ett lågt försvarsspel som under långa stunder gjorde det svårt för oss att skapa riktigt heta målchanser.
Dock så började matchen på bästa sätt då Suad knoppade in 1-0 till oss direkt, riktigt skönt! Efter det lät hemmalaget oss ha mycket boll medan de låg lågt och väntade på chanser att kontra på. Efter ca 20 min gör Croatia 1-1 på hörna, där vi måste sortera ut bättre. Den första halvleken bjöd inte på särskilt många fler farliga målchanser.

Inför matchen och i halvtid pratade vi om klyschan och den direkt otydliga termen - ha tålamod.. Vi är bra tränade och motståndarna kommer att spricka, det gäller bara att vi inte tappar metodiken och börja ta för många egna initiativ innan det sker. Detta löste vi mycket bra!!

I den andra halvleken får vi ett lite vassare passningsspel och ett bättre djupledsspel vilket skapar många målchanser. Vi gör 2-1 direkt i andra och några minuter senare även 3-1. Innan matchens slut hade vi kunnat göra 2-3 mål till utan att någon hade diskuterat det efteråt, vi har 12-1 i målchanser bara under andra halvlek.

Jag är oerhört stolt över att vårt lag studsar tillbaka efter ett par tunga resultat. Nu är vi på rätt väg igen, då vi framför allt vann gårdagens match på vår egen idé. 

Nu ska vi använda veckan på att bli bättre! 

Målskyttar, BK Flagg: Suad Mujkovic, Fabian Gustafsson och Andy Borg. 

/ Alexander Burman
  Huvudtränare, BK Flagg. 
BK Flagg - Malmö City FC 1-5 (0-4)
2017-05-27 07:27
Under onsdagskvällen var det så dags för derby igen, två lag som gärna ville vinna för att hänga på övre halvan.

I den första halvleken är det bara ett lag på planen och det är definitivt inte BK Flagg. Vi slarvar i vårt passningsspel, är inte i närheten i duellspelet och jobbar precis tvärtemot vår matchplan. Motståndaren går, inte helt orättvist, ganska snabbt upp till 4-0 då hemmalaget inte hade mycket att sätta emot. 

I halvtid var det tid för självrannsakan och den stora frågan, vad händer? 
I den andra halvleken spottar vi i alla fall upp oss ett par snäpp, även om det är på tok för sent. Vi gör mer match av det och utmanar motståndaren betydligt bättre. 

Dock så vinner motståndaren matchen klart rättvist och vi får bara åka hem och utvecklas. Efter en bra start i serien har vi nu tre förluster. Nu handlar det om att träna ännu bättre och verkligen hålla ihop. På söndag ska vi göra allt vi kan för att bryta den negativa trenden!! 

/ Alexander Burman
Huvudtränare, BK Flagg.

Kosova - BK Flagg 4-1 (1-1)
2017-05-22 10:43
På årets varmaste dag gästade BK Flagg Ellenborgs IP och Kosova i en match där BK tog tag i taktpinnen direkt.

I den första halvleken visar bortalaget en tydlig disciplin i sitt försvarsspel och ett vasst djupledsspel i sitt anfallsspel och detta vållade stora problem för hemmalaget. 1-0 kom efter ca 15 minuter genom ett fint mål av Fabbe och 10 minuter senare gör BK Flagg 2-0 - trodde alla inklusive huvuddomaren! Dock vinkade ass. domaren av målet på en tveksam offside. Dock så fortsätter vi att rada upp farliga målchanser, dock utan resultat. Istället gör motståndaren 1-1 innan halvtid på en hörna - slarvigt! 

I halvtid var vi nöjda med vår prestation, vi hade varit riktigt skickliga i vårt försvarsspel och haft ett, stundtals, riktigt bra anfallsspel. 
I den andra halvleken försvinner dock allt detta och vår kollektiva idé samt matchplan sitter inte längre. Vi tappar pressen på bollhållaren och våra avstånd är för långa i sidled, vilket gör att hemmalaget vinner andra halvleken och matchen relativt bekvämt till slut.

En riktigt tråkig förlust där vi var klart bättre än Kosova i första halvlek, men inte alls fick grepp på dem under den andra. Vi får lära oss utav detta och vi kommer att komma tillbaka starkare redan nu på onsdag, då Malmö City gästar. Då ska vi göra ett riktigt kraftigt försök, vi ska göra allt vi kan för att ta med oss 3p!

/ Alexander Burman
  Huvudtränare, BK Flagg.


BK Flagg - LB07 0-1 (0-1)
2017-05-14 09:05
Storfavoriten LB07 gästade under lördagen Dalhems IP, där kontrasterna från tidigare hemmamatcher var total - solen sken!

I och under den första halvleken var gästerna bäst. Vi hade svårt att få igång ett tillfredställande passningsspel samtidigt som gästerna löste detta. 0-1 kom retsamt enkelt efter en hörna, sådana mål är inte okej för oss att släppa in. Inte med de spelartyper som vi har! LB kliver ur 1:a halvlek som det bättre laget.

I den andra halvleken höjer vi oss och om första halvleken var motståndarens så var den andra halvlek vår. Större delen av matchen spelas på gästernas planhalva, med en del kontringar som svar från LB07. Vi får betydligt fler spelvändningar och kommer till mycket inlägg som så när rör till det ordentligt. Med ca 10 minuter kvar ska vi ha en straff, motståndarens mittback ligger platt i straffområdet och tar bollen flertalet gånger med både hand och arm. Surt! 

Att förlora mot LB07, med det lag som dom värvat ihop, är ingen katastrof även om vi både vill och kan vinna alla matcher. Men så som matchen utvecklade sig är undertecknad besviken över att vi inte får med oss en poäng. Återigen får BK Flagg-anhängarna se sitt lag jobba stenhårt över 90 minuter, där vi tar med oss prestationen i andra halvlek. 

Vi använder veckan till att bli lite bättre och har från och med nu fullt fokus på ännu ett topplag - Kosova! 

/ Alexander Burman
 Huvudtränare, BK Flagg
Kommande matcher
Spelade matcher
Tor 22/6 18:30
1 - 0  
Tor 15/6 19:00
4 - 0  
Lör 10/6 14:00
4 - 2  
Lör 3/6 14:00
4 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
BK Flagg, 21/05 20:44 
BK Flagg, 30/03 19:08 
BK Flagg, 11/03 10:46 
BK Flagg, 11/02 20:33 
BK Flagg, 24/01 15:27 
 
Sponsorer
Stöd BK Flagg via
Använder du Chrome som webbläsare? Aktivera vårt tillägg Handla Smart. Tillägget håller reda på alla butiker och ser till att du inte glömmer att gå via Sponsorhuset!
Flagg på webben