TRÄNINGSKLÄDER..HANDLA I WEBBSHOPEN!..FRITIDSKÄDER

Dagens match BK Flagg - BK Olympic
2018-04-29 15:45
Phu! Dagens match var en rysare. 1:a peroden började lite krystat från flaggs sida, Vi kom inte överens med bollen och det hala underlaget. Vi hade rent för mycket enkla felpassningar som störde vår speluppbyggnad. Samtidigt som vi hade svårt med mottagningar av bollen, många gånger när vi skulle ta emot bollen studsade den på våra ben direkt till motståndaren. Olympic spelade säkrare med bra kortpassningsspel och mindre missade passningar till att börja med. Vi hade trots den lite sämre starten full kontroll på matchen. Vi hade ett par riktigt bra lägen att göra både 1 och 2 mäl under den sista delen av perioden men hade inte flytet med oss. Vårt försvar hade konserverat formen från förra matchen och släppte inte till nån målchans. men 0-0 med fördel i vår favör i paus Skillnaden i passnings och bollkontroll spelet kan förklaras med att olympic spelarna har spelat på gräs flera månader, medans vi endast haft möjligheten träna vid två tillfällen. Passningarna måste slås med mera kraft för att nå sitt mål på gräs, och studsar blir annorlunda så vi behöver fler träningar på detta underlag. 2:a perioden följer till att börja med samma mönster, men efter hand tar vi över alltmer. Melker och Albin hade båda skott i trävirket men turen var inte vår bästa vän idag. Spelarna visade en härlig inställning och kämpade och slet trots att bollen inte ville det som spelarna önskade. Vi hade nån nick och volley skott efter hörna som kunde resulterat i mål. Fortfarnde kom inte de små snabba olympicspelarna till skottläge pga vårt försvar, och de började snart gnälla på varandra, vilket ju är en bra tendens, för oss alltså, eftersom gnäll och ordväxlingar aldrig gynnar ett lag. När så Albin får skottläge efter att bollen studsat runt några spelare kommer det förlösande ledningsmålet 1-0, Albin har en förmåga att dyka upp i rätt läge, och ofta får han då till ett mål. Tack Albin för 1-0 i periodpausen. Varför byta vår målvakt!? Förklaring till det märkliga och som många tyckte felaktga handlingen att ta ut Elias vår målvakt under den sista perioden, och sätta in oerfarna Philip som målvakt (hans debut för Flagg). Från början var vi ont om folk och hade svårt att få ihop till elva spelare, för att inte lämna WO, tänkte vi att Philip som vi fick tag på kunde stå i mål så kunde Elias spela ute. Sen ändrades ett återbud och det kom också en som inte svarat på mail och plötsligt var vi 14 man. Eftersom vi kallat Philip var det för oss självklart att han skulle få spela och göra debut, så därför spelade han en period och han gjorde det bra, trots 1 inskläppt mål men också en viktig räddning när det stod 1-1. 3;e perioden blev matchen lite jämnare och Olympicspelarna kom alt längre upp i anfallspositioner, och nu började några halvchanser dyka upp. Oturen fortsatte att förfölja oss Luai hade ett stenhårt skott i ribban och Elias hade en likadan rökare i krysset och ut, elias hade ytterliggare ett skott som gick precis utanför, men inga mål. Mål gjorde istället Olympic lite överaskade blev vi, trots att dom hade börjat anfalla mer. Mathen gick mot oavgjort vilket åter en gång kändes orättvist. Dä dök plötsligt Vesslan Luai upp från ingenstans och Luai fick på ett skott som ändrade riktning på någon och samtidigt hade bollen äntligen ändrat sin inställning och oturen blev till slut tur, och bollen smet in precis innanför stolpen och den här gången 2-1. Matchhjältar blev Albin och Luai, samt förståss alla de andra spelarna som kämpade och slet idag. Sammantaget; Vi gjorde en bra match överlag. Vi var inte först på bollen i duellerna /passeringarna, vi hade också en del problem med bollen som ofta stack iväg för långt, hoppade på ett ben osv. Det är då å andra sidan väldigt starkt att vinna trots oflyt i 64 minuter. 4 träffar i ribba och stolpe samt något friläge. Det fanns ett antal att välja mellan till de tre bästa t ex två som springer och kämpar oförtrutet Melker, Aiman. Men vi tycker ändå att dessa tre inte kan glömmas bort, de har i alla 4 matcher varit starka kandidater till att bli uttagna De tre bästa Daniel, Allexandro och Mannfred