TRÄNINGSKLÄDER..HANDLA I WEBBSHOPEN!..FRITIDSKÄDER

Trelleborgs FF - BK Flagg
2018-06-13 20:44

Vi ställer upp med ett taggat lag efter 4 raka förluster. Trots periodvis bra spel och spelmässigt jämna matcher har det till slut blivit förlust i de senaste 4 matcherna. Så det är ett lag med något stukat självförtroende som åker till Trelleborg. Men det är också ett lag som är revanchsuget och hungrigt på att vinna igen och visa att laget är bättre än tabelläget visar.

Den negativa trenden med förluster startade med 5-1 förlusten mot Bara IF. Ett Bara IF som inför mötet mot Flagg hade samma förlustserie med 4 matcher och då låg sist i serien. Vi som var där blev varse att motståndarlaget var bättre än tabelläget visade. Precis den känslan har vi nu, att vårt lag är bättre än vår tabellplacering. Grabbarna längtar att gå ut och visa allsvenska Trelleborgs FF hur bra vårat lag är.

1;a perioden.

Det märktes redan från start att det skulle bli tufft för våra motståndare idag. Vi var med från början och bollen var på motståndarnas planhalva den mesta tiden, och vi var det bättre laget.

Daniel och Allesandro visade resten av laget vägen genom att våga hålla i bollen, lugna ner, titta upp, utmana motståndaren man mot man, då kom också möjligheterna till att få igång väggspelet ordentligt.

Daniel gav ossl ledning med 1-0 när han välförtjänt nickade in bollen från närma håll. 1-0 stod sig till pausvilan.

2:a perioden

Matchen svängde fram och tillbaka de första tio minuterna med fördel Flagg. Sedan tog vi över än mer och nu började laget spela ut ordentligt. Antonio hade ett bra läge och försökte lobbskjuta över målvakten men den gick precis utanför. Abbe hade sen en möjlighet när han kom fri men målvakten lyckades få undan bollen. Lite andra halvchanser hade vi också.

Sen var det den där Tore som härmed tagit över smeknamnet " Vesslan" när han kom flygande i en 15 meters rusch och fick fram en fot, Nisse i motståndarlaget var helt fri och var precis på väg att sträcka händerna i luften och signalera för mål , helt snopen förstod Nisse efter en stund att det inte var rätt läge att sträcka händerna i luften, eftersom bollen var spårlöst försvunnen ." Dagens prestation". Paus ledning 0-1.

3:e perioden.

Sista 25 minuterna nu skulle matchen avgöras. Tack vare att vi denna gång hade hela 4 spelare att byta med så gick vi inte på knäna av trötthet i sista perioden. Vi skapade ett par ordentliga chanser med spelare fria med målvakten men lite okyla i avslutande momenten så inga mål.

Plötsligt Shane och Elias blixtrar till med ett väggspel och innan vi fattar vad som hänt står det 0-2. För så är det med väggspel plötsligt bara händer det!! Så enkelt, så lätt, så snyggt. Shane driver bollen mot mål, Elias gör sig spelbar, Får passet sätter till bredsidan Shane får tillbaks bollen pang mål och 2-0 Snyggt.

En stund senare springer Aiman in i en duell med målvakten kämpar till sig bollen och sätter säkert spiken i kistan 0-3.

.Dagens match känns som ett litet genombrott för laget. Det kändes som det var saker som vi nött på träningarna som vi idagens match hade nytta av. Vi rullade boll mer än tjongade boll, vi tog det lungt när vi hade boll, vi väggspelade, och vi fick två nya spelare med i målligan.

Alla spelarna jobbade hårt och låg i ryggen på dom då blir det svårt för motståndarna att hitta ytor att slå passningar som leder till något konstruktivt. Oftast var vi också först på bollen i duellerna, och när vi väl hade bollen stressade vi inte utan höllt i den tills en passningsbar medspelare visade sig.

Dessa 4 saker kämpa, markera (tätt på spelaren), först på bollen och lugn när det fungerar mycket svårt för motståndaren att dels läsa av oss och dels få igång något eget spel.