TRÄNINGSKLÄDER..HANDLA I WEBBSHOPEN!..FRITIDSKÄDER

BK Flagg - Skanör/Falsterbo
2018-06-24 13:52

2018-06-15

Vår säsongens sista match vill vi gärna avsluta med en seger. Segerplanen stördes av ett tel samtal från skanörs tränare, de hade många återbud och önskade spela på 9-mans plan eller lämna WO. Eftersom det för vår del är viktigare att få matchträning än poäng så går vi med på önskemålet. Idag hade vi kallat 14 man så vi hade nu gott om avbytare.

1. a perioden

Matchen började med trevande spel från Flaggs sida. Vi hittade inte riktigt rätt med passningar och inte heller våra positioner. Men efter ca 10 minuters spel slet sig vesslan (1) fri från sin motståndare och fri med målvakten satte han säkert 1-0 till Flagg. Inte många minuter senare blir Elias i målet stressad av en motståndare och skickar en halvtaskig vänsterdojspaj eller nått som hamnar 10 meter längre fram rakt framför Nisse i motståndarlaget, eftersom Elias har gett sig ut på en utflykt är målet för tillfälligt tomt, det tråkiga är att Nisse har full koll på Elias utflykt och tofflar i In bollen i buren 1-1. Innan paus hinner Nisse även med att göra 1-2 till Skanör. paus 1-2.

2;a perioden

Direkt i början av perioden gör Skanör 1-3. Vi bytar spelare ofta för att försöka få motståndarna trötta och slitna, de har bara en spelare att byta med så det ska ju kunna gå. Men än märks ingen trötthet på nån av dom, tvärtom hmm dom verkar ha ett duracell batteri inbyggt nånstans , eller nått!. Men plötsligt, Melker kommer ur en duell med bollen vid sin sida och han placerar säkert in bollen i långa hörnan 2-3. Innan pausen hinner vi med att kvittera till 3-3 genom Shane som placerar bollen sidan om målvakten. Vi får nu en onödig utvisning , alla utvisningar är ju en nackdel för laget men om det är för protester eller gnäll är de helt onödiga, det tar dessutom på våra krafter, paus 3-3.

3;e perioden

Ovan på det nyss skrivna får vi ytterliggare en utvisning direkt när perioden

startar, vi måste lära oss att behålla sansen och inte tappa humöret när det hettar till på planen. Och inte minst utanför planen när utvisningen för länge sen är i registret, då finns det ingen anledning att fortsätta tjabbla och svära över domlutet. Matchen fortsätter och vi klarar av utvisningarna utan att släppa in nått mål.

Domaren blåser frispark en liten bit in på motståndaens planhalva. Melker tar en rövare för att överaska målvakten och lyckas också med det. Han skickar iväg en hög lång frispark som seglar i en båge mot målet, plötsligt börjar målvakten fäkta runt med händerna samtidigt som han på nått mystiskt sätt snubblar baklänges tills han slutligen ligger i en hög på gräset, bollen har han för länge sen tappat focus på, och efter en stund börjar han misstänka att detta nog inte var en av hans bättre insatser, eftersom bollen låg bakom honom i målet, 4-3 till Flagg.

Säg den glädje som inte varar speciellt länge när Nisse gör sitt tredje mål och därmed Skanörs fjärde och därmed 4-4. Hoppet om seger tänds igen när Shane får en rullande boll mot sig strax utanför straffområdet.

(När man får bollen rullande mot sig så nära mål är frestelsen stor att skjuta med all kraft man har, vilket ökar risken för att missa målet, speciellt ökar risken att bollen går för högt, kan man behålla kylan och bara ta i med 75% av all sin kraft ökar chansen att träffa mål rejält).

Istället för att klippa till bollen direkt med all sin kraft tittar han upp och hinner se var mål och målvakt är placerade. Sedan slår han till bollen med en bredsida och bollen sittersnyggt och otagbart i bortre hörnet 5-4 till Flagg.

(Det krävs ganska mycket träning för att lära sig att skjuta en hård bredsida, men när du kan det har du en stor fördel eftersom bredsidan är säkraste sättet att träffa det man siktar på).

Nu trodde många av oss att det skulle bli tre poäng men den där Nisse ville annorlunda. När det återstod några minuter av matchen fick han samtidigt också några sekunder för mycket tid på sig och placerade bollen från långt håll säkert i mål. 5-5. Detta blev också slutresultatet som man får säga var rättvist.