Vellinge IF - BK Flagg 3-1
2018-04-22 19:16

Tredje omgången och förlust borta mot Vellinge IF

Lördagens bortamatch blev verkligen så tuff som vi förväntat oss, Vellinge är av många tippade som ett av lagen som kan stå som seriesegrare till slut och det  ser jag också som en möjlighet. Alltså match mellan två lag som vill vara med i racet hela vägen.

Första halvlek inleder vi i rejäl medvind och startar ganska optimistiskt, lite påverkade att spela längre av vinden men vi hittar också en hel del omställningar på det sättet. Efter ett tag sätter sig matchbilden, Vellinge har mer boll ute på plan men Flagg har mer avslutsläge. Vi tvingar fram lite fasta situationer och det är inte helt ofarliga efterspel på några av dessa. Vellinge hittar också en del fina kombinationer där vi i sista sekunden lyckas bryta när de är på väg igenom, Ensa får också göra nån parad för att hålla nollan.

I den 19:e minuten har vi ett av tidigare nämnda efterspel på en hörna, då Fabian skickar in ett fint inlägg från högersidan och Lucas ligger kvar på bakre ytan efter hörnan och placerar snyggt in 0-1 med pannan.

Matchbilden förändras dock inte så mycket av målet, vi har fortsatt svårt att hitta rätt i vårt passningsspel men skapar ändå nåt läge till att utöka på. Vellinge hittar varandra bra och är hela tiden farliga, spelar sig till lägen och har på så sätt med sig fler spelare runt boxen. Det dröjer till minut 41 innan Vellinge hittar kvitteringen och det var inledningen på en väldigt olycklig period för oss. I den 43:e minuten får Lucas sitt andra gula och på samma situation gör Vellinge också 2-1, som om det inte hade räckt med ett av problemen. Inga kommentarer i övrigt om det "röda" annat än att det blev matchavgörande.

Paus och helt nya förutsättningar inför andra.

Lite justeringar och samla ny kraft, foka på att det nu är läge att "kliva fram", ut och köra och "skruva" efterhand. Andra halvlek präglas naturligtvis av utvisningen men vi står upp riktigt bra och ger Vellinge en rejäl match. T o m så pass att vi kunnat få med oss en pinne. I den 82:a minuten har Vellinge sitt enda avslut på mål i andra halvlek och det gör de mål på, matchen är avgjord.

Slutresultat 3-1.

Summering: Vi behöver få till en prestation som omfattar alla detaljer i spelet i en och samma match, och över 90 minuter. Hittills har vi inte varit nära nån fullträff spelmässigt och i den här matchen tar vi framförallt med oss inställningen i andra. Vi kör verkligen "in i kaklet" och det är en enormt viktig egenskap som kan ta oss en bra bit.

Kommande vecka har vi match på onsdag i MM, och det är mycket positivt att det redan då ges en möjlighet att "bygga vidare".