BK Flagg´s Webb butik i samarbete med Action och Trend
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Herrseniorernas hemsida!
Här hittar ni info om Seniortruppens aktiviteter, matchreferat etc.
MF Pelister - BK Flagg 0-2
2018-08-16 20:36

Lördagens besök på Ymorvallen gav till slut en ny trepoängare.
Segern satt dock långt inne och vi fick anstränga oss ordentligt för att bärga poängen. Ett markant spelövertag från början till slut och en kavalkad av missade målchanser gjorde att matchen blev onödigt spännande.
Vi ska avgöra denna tillställning redan i första halvlek då vi skapar tillräckligt med lägen för att ha en bekväm andra. Men när man inte sätter sina chanser är det inte ovanligt att man blir straffad på en omställning när man i lite frustration trycker på med allt man har. MF Pelister har också några sådana läge efter snabb utspark, och Mattias i målet gör några väldigt viktiga räddningar.
Spelmässigt gör vi ändå en helt ok insats, vi skapar massor med målchanser, tillräckligt för att "vinna matchen med mycket luft" och att tappa poäng hade varit väldigt tungt. Nu avgör vi inte matchen förrän i 82:a minuten när Emil smäller in 0-2 och vi kan andas ut lite. Dessförinnan i den 74:e minuten får vi äntligen utdelning på en av "100" hörnor när Tim M. sätter 0-1 med pannan.
Summering: Vi tar 3 nya pinnar utan att vi får nån fullträff precis, och det är ju alltid starkt. Vinner vi med 5-6 mål, vilket ingen hade tyckt vara konstigt, så blir slutbetyget förmodligen VG från de flesta. Att avgöra sista kvarten är också en styrka och nåt som visar att vi har rätt moral i laget.
Nu ser vi fram emot en bra träningsvecka och på Lördag välkomnar vi Bjärreds IF till Dalhems IP.

BK Flagg - Vellinge IF 4-1
2018-08-09 20:54

Lördagens höstupptakt slutade med seger 4-1 efter en mållös första där båda lagen hade läge att ta ledningen. Vellinge IF har den första "hundraprocentaren" efter en snabb omställning och bra inspel till en fristående, men Mattias i målet är lyckligtvis med på noterna. Vi bjuder på mycket ytor och ger motståndarna onödigt mycket tid för vi är för passiva och ligger för långt ifrån. Framåt skapar vi ändå flera läge men inget som utnyttjas fullt ut.

0-0 i paus efter en halvlek med mycket "premiärkänsla"

Andra inleder vi klart bättre, lyfter laget rejält och är tidigt på plats vilket gör det betydligt svårare för Vellinge. Vi etablerar också mycket spel på deras halva och det är stor skillnad från första halvlek. Det är dock Vellinge som gör första målet, då ganska överraskande mitt i vår bästa period. 0-1 i den 52:a minuten, tungt.

Vi låter dessbättre inte detta störa oss utan fortsätter som vi inlett.

I den 59:e minuten vinner Christoffer en duell på en hörna och kvitteringen är ett faktum. Vi sitter nu klart i förarsätet och när Emil gör 2-1 känns det klart rättvist. Fabian gör sen 3-1 på straff och Andy avslutar målskyttet med att nicka in 4-1 efter fint inspel från Emil innan slutsignalen kommer.

Summering: Starkt att vända matchen efter underläge mot ett bra lag som säkert kommer avancera i tabellen innan det är klart. Vi visar en riktigt bra inställning och lyfter oss rejält efter en första halvlek som vi inte är speciellt nöjda med. Andra halvan är mer en standard som vi vill ha som referenspunkt, då vi kommer ställas inför ännu svårare uppgifter där det kommer krävas ännu mer för att behålla vår topplacering.    

Flagg vann igen!
2018-06-21 11:11

Säsongsavslutningen i Staffanstorp slutade med seger 5-0.

Klara siffror och den här gången var det ganska stor skillnad mellan lagen.

Vi startar på hög växel och får tidigt tryck på Staffanstorp, med bra rörelse hittar vi snabbt in på det centrala mittfältet och därifrån fördelas bollarna vidare.

Mycket spel på fötter och det gillar vi. Matchöppningen är lovande och inte blir det sämre av att vi redan i den 4:e minuten gör första målet. Efter snyggt inspel från Kevins vänsterfot smäller Fabian in 0-1. Vi fortsätter på samma sätt även efter målet, stort bollinnehav varvat med lite snabba omställningar och oroar hela tiden Staffanstorp som blir rejält tillbakatryckta. Nära flera gånger, en hel del fasta men tyvärr inget mer mål i första.

En spelmässigt mycket bra halvlek, stundtals lysande kombinationsspel men lite missflyt/oskärpa i sista avgörande läget.

Andra halvlek inleder Staffanstorp bättre, spelet ute på plan är något jämnare men vi släpper inte till så mycket bakåt. Ledningen känns rätt skral men ändå kontrollerat. Efter kvarten spelat växlar vi upp igen och därifrån springer vi ifrån till 0-5 efter FYRA mål av Fabian och "femman" sätter Henke.

En väldigt behaglig avslutning på matchen och på hela säsongen.

Summering: En ny "trea" in och vi fick en natt som serieledare, kändes bra och en känsla man vill känna igen. Vi gör återigen en väldigt stabil insats, visar trygghet med boll över hela banan och har ett bra varierat spel. Ett försvarsspel, också det över hela banan som gör det möjligt att ställa om och som än en gång leder till att vi håller nollan. Till det lägger vi till "spetsen" vi har framåt så blir totalen mycket bra.

Önskar alla i och runt laget en trevlig semester så ses vi efter uppehållet.

/Pelle

BK Flagg - Hyllie IK 4-0
2018-06-18 22:07

Första "höstmatchen" gav 3 nya poäng.

I lördags vände serien, andra mötet med Hyllie och vi visar att formen håller i sig. Alltid svårt med den typen av matcher där i princip alla förväntar sig att man ska vinna, men det hanterar vi på ett bra sätt och inleder fokuserat. 

Efterhand tar vi också över mer och mer, får igång ett bra passningsspel och höjer allmänt farten. Det medför att trycket mot Hylliemålet ökar och vi varierar bra med långt och kort.

Det dröjer dock till den 33:e minuten innan "islossningen" börjar och vi går till pausvila med en 3-0 ledning efter mål i tur och ordning av

1-0 Andy (efter bra förarbete på högerkanten), 2-0 Johan och i den 43:e sätter Johan sitt andra för dagen. Händelserik avslutning med andra ord.

Bra känsla naturligtvis men man kommer ju ihåg Håkan Södergrens "visdomsord" att det svåraste i hockey är att leda med 3-0???

Vi inleder andra lite "knackigt" första 10, och plötsligt syns det inte att det inför matchen skiljde 25 poäng mellan lagen. Vi fuskar med jobbet lite här och där, vilket räcker för att Hyllie kan etablera mer spel på vår halva.

Inget som direkt hotar men möjligheterna infinner sig, och i de flesta fallen kunde det ha avstyrts om vi bara tagit jobbet i första läget.

Vi lyfter oss dock igen och i den 78 minuten trampar Emil ifrån sin bevakning och sätter "spiken", 4-0 och saken är klar!

Summering: Vi är klart bättre i 80 minuter och nåt mål till kunde det mycket väl ha varit. Men 4 mål framåt och ny nolla bakåt är stabilt och bra.

En uppgift kvar innan vi når "halvtid" och nu lägger vi fokus på den.

Staffanstorp borta på onsdag, ett lag som efter en jobbig inledning klart spelat upp sig och vi förväntar oss en tuff match på Staffansvallen!


/Pelle

VM Fotboll
2018-06-16 23:08

Välkomna att kolla på Sveriges matcher i VM, visas i Bk Flaggs klubblokal.

Vi kommer även att köra lite olika spel/tävlingar/ för den som vill, t.ex hockeyspel, straffsparksstävling, frågesport mm.Vinnarna får ett pris (kan i princip bli vad som helst). Vi bjuder även på lite småsnacks/godis.

Vi kommer även att ha grillen igång och sälja lite korv, hamburgare och läsk där ev vinst går till P 04:ornas lagkassa.

Alla som läser denna text är hjärtligt välkomna! (även de som får reda på detta på annat sätt är också välkomna )

Vi kommer att var i lokalen följande dagar och tider.

Måndag 18 juni från klockan 12.00 matchen mot Sydkorea börjar 14,00. Klockan 17.00 börjar p 04 s träning, så ta med kläder ni som är med i laget. Vi stänger lokalen ca 20.00

Lördag 23 juni från kl 17.00 matchen mot tyskland börjar kl 20.00 Vi stänger lokalen kl 23.00.

Onsdagen 27 juni från kl 14.00 matchen mot Mexico börjar kl 16.00 Vi stänger lokalen kl 20.00.


BK Flagg - GIF Nike 0-0
2018-06-10 19:30

Lördagens match mot serieledarna GIF Nike slutade med delad poäng.

Vi förväntade oss naturligtvis en tuff match och så blev det, vi fick verkligen slita för poängen.

Flagg inledde bäst och satte tidigt tryck på Nike, en del kombinationer och inspel som mycket väl kunde resulterat men vi fick tyvärr ingen utdelning. Spelmässigt en riktigt bra halvlek mot ett väldigt bra lag och jag tycker vi gör mycket rätt under de första 35 minuterna. Avslutningen är dock något sämre och vi tappar väldigt mycket boll på fel ställe på plan, vilket gör att Nike tar över sista 10.

Dock 0-0 i paus och fördel Flagg både när det gäller spel och målchanser.

Stort plus också till det "medicinska teamet" som lyckades få Tim M. tillbaka i spel efter en tuff sammanstötning.

Andra halvlek fortsätter som första slutade, Nike står för spelet och vi ställer om.

Stort bollinnehav för Nike men när det gäller klara målchanser så skapar Flagg något fler även i andra. Den klaraste har dock Nike när man efter ett långt inlägg från vänsterkanten på bakre får till ett avslut som tar på någon och tvingar Mattias i målet till en reflexräddning. Många tyckte bollen redan passerat mållinjen vid räddningen men domarna höll inte med. Direkt på den situationen har vi en omställning som avslutas med en lobb över "keepern" men tyvärr går den lite över ribban också. Vi håller ställningarna tiden ut och visar än en gång en fantastisk inställning. Alltid svårt att balansera hur mycket man ska gå för seger och hur mycket man ska "vara rädd om poängen" men tycker vi gör rätt.

Vi skapar ändå några riktigt bra lägen även i andra så med lite flyt kunde vi vunnit också.

Summering: Vi möter det klart mest kompletta laget i serien och tar en poäng.

Det innebär att vi tassar med i "vinnarhålet" för att tala travspråk.

Sköter vi våra kort rätt nu så kan vi ha ett bra läge inför sommaruppehållet.

Två matcher kvar, Hyllie hemma och Staffanstorp borta, uppgifter som ska lösas innan vi tar semester.

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 18/8 15:00
0 - 2  
Lör 11/8 14:00
4 - 1  
Ons 20/6 19:00
0 - 5  
Lör 16/6 14:00
4 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
BK Flagg, 15/08 11:51 
BK Flagg, 18/06 09:25 
BK Flagg, 11/06 18:58 
BK Flagg, 29/05 10:53 
BK Flagg, 25/05 16:38 
BK Flagg, 08/05 22:25 
 
Stöd BK Flagg via
Använder du Chrome som webbläsare? Aktivera vårt tillägg Handla Smart. Tillägget håller reda på alla butiker och ser till att du inte glömmer att gå via Sponsorhuset!
Flagg på webben