BK Flagg´s Webb butik i samarbete med Action och Trend
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Herrseniorernas hemsida!
Här hittar ni info om Seniortruppens aktiviteter, matchreferat etc.
En uppgift kvar...
2018-10-05 17:32

På söndag har vi säsongens sista match.

Det blir också mitt sista framträdande i BK Flagg, i alla fall för den här gången, då jag bestämt mig för att lämna över rodret.

Kurvan har helt rätt riktning i BK Flagg och jag hoppas div. 3 ska sporra alla till fortsatt hårt arbete. Det blåser positiva vindar kring Dalhems IP och jag har träffat många trevliga människor där.

Truppen har varit seriös och vi har haft jättebra närvaro på stommen i stort sett hela året. Bredden har tunnats ut lite under hösten men med stöttning av några juniorer så har det ändå varit ganska stabilt. På tal om juniorerna, så tror jag de är redo att ta nästa steg till nästa säsong och kanske tillhöra seniorerna fullt ut.

Nyttigt för de att spela ett år till mot jämnåriga i år och förbereda sig både fysiskt och mentalt. Jag avslutar med att tacka alla spelare, ni utförde jobbet och är väl värda att gå upp i trean. Belöningen för allt slit. Stort tack också till ledarstaben, Ronny Bergstrand som kompletterat och assisterat mig, kunnig och lojal som vanligt, Jörgen M. som ansvarat för målvaktsträningen på ett utmärkt sätt, Günter som assisterat, ansvarat för behandling av skador samt löst mycket av matchförberedelserna med bra koll, alla väldigt betydande för framgången.

Tackar naturligtvis också klubbledningen som gav mig förtroendet från första början, och uttryckte tidigt på säsongen att "vi hade nåt stort på gång".

Tack och lycka till i trean!

Pelle

A-Truppen/Tränare
2018-10-05 13:32

Vårt tränarteam  för seniorerna Jörgen "Pelle" Nilsson  samt Ronny Bergstrand 

Har valt och gå vidare mot nya utmaningar.

Målet var att ta oss tillbaka till division 3, målet är nu nått två matcher innan seriens slut.

Pelle och Ronny har på ett klokt sätt matchat vår seniortrupp och fått ut det bästa av varje spelare i hela truppen.

Vi i BK Flagg önskar er all framgång framöver och våra vägar lär säkert korsas igen.


Torbjörn

Ordförande BK Flagg.

BK Flagg - FC Trelleborg 2-3
2018-09-28 11:56

Säsongens sista hemmamatch slutade med förlust och därmed försvann chansen att vinna serien.

Vi inleder annars matchen mycket bra och borde gjort nåt mål under första 20 minuterna. Tyvärr nåt i vägen varje gång och lite snöpligt att FC Trelleborg tar ledningen efter 27 minuter på en omställning. Andra halvan av första tar gästerna över mer och 0-2 i den 37:e minuten kommer inte lika överraskande.

Dessbättre får vi utdelning innan paus då Johan trycker in reduceringen, 1-2 i paus.

Andra halvlek är jämnare spelmässigt, tycker vi även då inleder bra och har gott hopp om att vända detta. Vi får också kontakt i den 55:e minuten när Fabian dras ner i straffområdet och själv förvaltar straffen. Matchen står och väger men i 88:e minuten "smäller" Trelleborg in trean och avgör matchen.

Summering: En match lite i publikens smak, chanser på båda håll och två lag som ville vinna matchen. Bara att gratulera FC Trelleborg som ville lite mer.

Kvalitén lite ojämn, våra bästa stunder är bra men något korta. Vi borde utnyttjat våra läge bättre och därmed kontrollerat matchen från början, istället för som nu släppa in två mål och behöva jaga. En uppgift kvar nu och vi måste ladda om för att se till så vi avslutar snyggt, alltid extra glädje om man vinner sista matchen.

KSF Kosova IF - BK Flagg 2-4
2018-09-20 20:52

En riktigt bra helg, seger och klara för div 3!

Lördagens seger och resultaten i de andra matcherna gjorde att BK Flagg nu är klara för division 3-spel nästa år. Två matcher kvar och vi kan som sämst bli bästa tvåa, vilket innebär direkt avancemang till div. 3 tillsammans med de tre seriesegrarna. Huvudmålet är avklarat men så klart går vi för att vinna serien också.

Matchen mot Kosova inleddes lite tveksamt, vi försöker hålla i bollen med lite tålamod men det går knackigt. Vi kommer runt några gånger på kanterna och har även ett par bra läge att avsluta, men gör tyvärr inte detta och åker på nån omställning istället. Det är också på en av dessa som Kosova tar ledningen, de flyttar boll bra, hittar ett snabbt avslut och 1-0 på tavlan efter 11 minuter. Tungt men bara att jobba sig in i det igen. Vi möter de tidigt och Kosova har stundtals mycket svårt att hitta några uppspelsalternativ. Bollvinsterna omsätts i anfallspel och det ser allmänt lite bättre ut. Innan kvarten spelad hittar vi in till Emil lite centralt och han tar sen ett bestämt avslut utifrån som ger oss kontakt igen.

1-1 och tidig kvittering. Matchbilden är tydlig, vi försöker bygga nerifrån men det går sådär och Kosova ställer om. Chansmässigt så har vi kanske fler men Kosova de farligaste. Andra halvan av första har vi sen lite medgång och får utdelning 2 gånger, nåt som inte ser helt otagbart ut, men dock vändning till 1-3 innan paus efter ett äkta Hattrick av Emil.

Andra inleder vi klart bättre och spelar/rör oss med mer fart, 1-4 kommer därför inte som en överraskning. Ett snyggt spelmål för övrigt, målskytt Andy.

Vi försöker därefter spela av matchen, vi har några chanser till och Kosova har några. De tillåts också reducera i slutet till 2-4, ingen större fara men dock lite onödigt.

Summering: En efterhand säker seger med lite blandad kvalitét. Vi gör vad vi ska men inte så mycket mer än så. Det viktigaste var att vinna och att få med oss truppen intakt till nästa uppgift. Vi löste båda.

 

BK Flagg - Lilla Torg FF 1-0
2018-09-14 17:42

En match där vi fick med oss tre poäng på nåt märkligt sätt!

Matchen inleds ganska jämnt, lite chanser på båda håll men det är Flagg som utnyttjar det bäst. Innan kvarten spelad har vi en snabb omställning, helt efter instruktionsboken, där vi kommer i numerärt överläge och passningarna/löpningarna sitter. 1-0 och en bra start. Målskytt Andy,efter mycket fint förarbete av Johan och Kevin. Efterhand vinner dessvärre Lilla Torg mer och mer på mittfältet och kommer runt oss bra på framförallt deras högerkant, så andra halvan av första är de bättre än oss.

Vi håller undan till paus och får samla nya krafter.

Andra halvlek blir tyvärr ingen rolig historia, vi blir ganska markant tillbaka tryckta och får egentligen aldrig igång nåt eget ordnat spel. Mycket spel hela vägen ner till egen målvakt och mycket långt. Det blir en jobbig halvlek men vi lyckas hålla undan med viss skicklighet och mycket flyt.

Lilla Torg gör det riktigt bra och det är bara målen som saknas.

Summering: Uppdraget var att ta 3 pinnar och det är löst, inte på något snyggare sätt (frånsett målet och nåt läge till) men dock 3 poäng. Vi hänger på Nike inför den dramatiska avslutningen och om vi räknat rätt är vi "som sämst" klara för Kval till div 3. som bästa trea.

  


BK Flagg - BK Höllviken 0-1
2018-09-07 21:04

Första förlusten på hemmaplan ett faktum!

Under lördagen sprack sviten på förlustfria matcher, 14 matcher sen vi förlorade senast. Vi inleder matchen på ett bra sätt och rullar runt bra. Helt klart plus i bollinnehav men utan att få till det fullt ut. Det byts lite omställningsläge och spelet jämnas succesivt ut under den första halvleken. Det är gästerna som tar ledningen efter lite tveksamheter i vårt straffområde och 0-1 på tavlan efter dryga 20 minuter. Matchbilden fortsätter ganska oförändrad, jämn med några chanser på båda håll men inget som resulterar. Vi skapar någon "Hundraprocentare" som vi borde gjort mål på innan paus men tyvärr så har vi inte marginalerna med oss. 0-1 i paus och vi behöver höja oss.

Framförallt måste vi löpa mer och rent allmänt ha mer fart i det vi gör.

Andra halvlek startas också betydligt bättre, löpningarna är fler och därmed också mer spel bakom deras backlinje. Kantspelet fungerar också bättre och anfallen blir längre, dock utan att vi lyckas få kontakt målmässigt. Vi ökar trycket och fyller på med mer offensiv spets i jakten på kvittering, men drabbas kort därefter av en utvisning. Tungt men inget att säga något om. Forceringen kommer av sig något men tycker vi håller oss mycket på deras planhalva ändå. Några lägen efter bra inspel + en stolpträff i slutet skapas men närmre än så kommer vi inte denna gången.

Summering: Vi gör ingen toppmatch precis men är värda 1 poäng. Höllviken greppade "sista halmstrået" och har häng. Fortsatt tight i toppen och det gäller för oss att snabbt lägga denna till handlingarna och fokusera på nästa uppgift.

Vi kom ur det med ett lite ljusare skadeläge inför nästa helg och det är ju i alla fall positivt.

Spelade matcher
Sön 7/10 13:00
2 - 0  
Lör 29/9 14:00
2 - 3  
Lör 22/9 14:00
2 - 4  
Lör 15/9 14:00
1 - 0  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
BK Flagg, 17/10 10:45 
BK Flagg, 05/10 13:30 
BK Flagg, 03/10 12:47 
BK Flagg, 27/09 09:54 
BK Flagg, 23/09 10:27 
BK Flagg, 22/09 16:29 
 
Stöd BK Flagg via
Använder du Chrome som webbläsare? Aktivera vårt tillägg Handla Smart. Tillägget håller reda på alla butiker och ser till att du inte glömmer att gå via Sponsorhuset!
Flagg på webben