BK Flagg´s Webb butik i samarbete med Action och Trend
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till BK Flagg

– fotbollsföreningen på Kirseberg i Malmö


Vi erbjuder alla medlemmar en verksamhet som genomsyras av glädje, gemenskap och trygghet. Verksamheten i BK Flagg fokuserar på utveckling och lärande. Spelarnas personliga utveckling är lika viktig som den fotbollsmässiga.
BK Flagg har sedan 1932 utvecklat ungdomarna på Kirseberg i Malmö med kunskap, goda värderingar och samarbetsförmåga.
Det är något man behåller hela livet.


Richard Ohlqvist ny tränare i BK Flagg
2021-01-11 13:35
Meriterande tränare med bakgrund i
Kirseberg IF – där han även spelade över 500 A-lagsmatcher.
Kulladals FF, Lunds BK, GIF Nike och Malmö FF där han var med och lade grunden för den stora akademiverksamheten.

Varmt Välkommen till Flagg familjen!
BK Flagg Ultras är ”Årets fans” 2020
2021-01-04 18:46
BK Flagg Ultras – Årets fans! Första titeln i år. Ser fram emot fler under 2021.

BK Flaggs supportergrupp BK Flagg Ultras har utsetts till ”Årets fans” av Skanskboll.se.

Så här låter motiveringen: ”I ur och skur står de alltid bakom sitt lag BK Flagg. Med hjälp av egentillverkade banderoller och hög sång stöttar de laget i sitt hjärta. De driver även podcasten Flaggpodden där de går genom allt som är värt att veta om BK Flagg.

Grattis BK Flagg Ultras, ni är årets fans 2020!”, skriver Skanskboll.se


Hösten 2019 i oktober bestämde sig Simon Dall, Fritiof Kempe Storz, Elias Kvärre och Zaki Asir för att starta BK Flagg Ultras.

– Vi går på alla matcher och stöttar BK Flagg. Vi tyckte att vi kunde göra något mer av det, berättar Fritiof Kempe Storz.

De började med att dra igång en Facebook-sida, men den började att krångla ganska snart och då släppte de den för att satsa på Instagram istället. Idag har de fler än hundra följare.

– Ultras startade tyvärr i slutet av en säsong, det var nog bara två matcher kvar. Men vi fick en idé att göra en banderoll och åkte till en träningsmatch mot Lilla Torgs FF i november samma år och då blev vi uppmärksammade. Inte minst av spelarna som tyckte att det var roligt. Då fick vi hjälp med att sprida att vi fanns, säger Fritiof.


I år har det tillkommit en podd

I år har Instagramkontot fått sällskap av en podd som killarna gjort sex avsnitt av plus två bonusavsnitt.

Podden kan man hitta på till exempel spreaker.com. Sök på ”Flaggpodden” så hittar du avsnitten. Där avhandlas det mesta – högt och lågt – om BK Flagg och lagen och deras prestationer.

Så här långt har killarna hållit till i garage och andra oömma lokaler där de tillverkat sina banderoller. De har också fått en del i ett förråd på Dalhem där de kan förvara sina grejer.

– Vi försöker hela tiden att utveckla det vi gör. I år har vi fått tag på en trumma som vi spelar på och som förstärker ramsorna och sångerna, säger Fritiof.

Men det är bara början. I drömmarna om vad man kan göra i samband med matcherna är det bara fantasin som sätter gränser.

– Det hade varit otroligt häftigt att ha en blåsorkester, att kunna samlas uppe på Kirsebergstorg och sedan gå ned tillsammans till musik och det kanske skulle gå att samarbeta med någon lokal kör så det blir ännu mer drag i sången, funderar Fritiof.

Inför nästa säsong är målen klara.


"Vi ska vara på alla matcher"

– Vi ska bli fler, många fler. Vi ska vara på alla matcher, även bortamatcherna. Och det vore så fint om vi lyckas göra någon form av tifo vid någon av hemmamatcherna, säger Fritiof.

Den enda som känns lite oroligt just nu är att seniormatcherna och juniormatcherna ska sammanfalla. Fritiof tillhör från och med i år juniortruppen och hoppas få mycket matchtid, men det skulle vara förargligt att inte kunna leda BK Flagg Ultras om det blir matchkrockar.

– Självklart vill jag hellre spela själv. Därför är det viktigt att vi blir fler som vill vara med och ta ledande positioner i Ultras om jag själv inte kan vara där, säger Fritiof.


Stort grattis till utmärkelsen från BK Flagg.


Vill du stötta BK Flagg Ultras – följ deras Instagramkonto och deras podd. Om du vill vara med i Ultras och hjälpa dem i deras arbete, maila bkflagg@telia.com, så ser vi till att ni får kontakt.


Stefan Skogmark, barn- och ungdomsansvarig, BK Flagg

Nu satsar vi på juniorlaget
2020-12-30 14:10
Jonas Sandberg (mitten) är juniorlagets nye huvudtränare. Till sin hjälp har han fystränare Farhad Karan och lagledare Friedolin Storz. Fler hjälptränare är på väg in.

Nye juniortränaren på plats, men det är inte första gången han är i BK Flagg.

Jonas Sandberg började att spela för klubben när han var 6 år.

– Det viktigaste målet för mig är att utbilda föreningens blivande seniorspelare så de är redo när det är dags. Det gäller att prestera i juniorlaget för att få chansen i A-laget.

Två dagar innan julafton samlade BK Flagg alla spelare i föreningen födda 2002–2004. Det här är vad de fick höra.


Sammantaget är det en osäker tid. Pandemin gör att allt är annorlunda.

För tillfället får juniorlaget träna i grupper om max åtta personer, men alla idrottsanläggningar i Malmö är stängda av kommunen.

– Planen är att vi börjar att träna på måndag 11 januari och då kommer vi att köra fys och kondition i Beijers park, säger Jonas Sandberg.

Jonas är lagets huvudtränare, men han har ett team i ryggen. Friedo Storz kommer att fortsätta som lagledare. Han har tränat och varit ledare för –04:orna under flera år och kommer att ta lagledarrollen i juniorlaget. Många av spelarna är förstaårsjuniorer och kommer från Friedos gamla P16-lag.


"Jag älskar intervallträning"

Juniorlaget kommer också att ha en egen fystränare i Farhad Karan. Han är utbildad idrottslärare med en masterutbildning. Han har också en pågående doktorsutbildning i ”Sports management” som han hoppas kunna återuppta så snart det är möjligt. Farhad kommer att se till så att alla i laget kommer att orka 90 minuter – och lite till. ”Jag älskar intervallträning”, hälsar Farhad.

– Det är en utmaning att ta sig över och förbi alla de hinder som corona lagt i vår väg, men det är lika för alla utövare. Vi får mer tid att bygga laget från grunden och det gäller att vi använder tiden väl. På sätt och vis är det tur att det är den här tiden på året. Det är inte konstigt att träna mycket fys och kondition nu. Vi är helt enkelt tvingade till klassisk försäsongsträning och det här ger mig möjlighet att se vad det finns för vilja i spelarna. Jag ör beredd att ge allt för att de här spelarna ska utvecklas mycket på kort tid, men då vill jag också ha 100 procent tillbaka – på träningen, på planen och i ärlighet. Det är viktigt att ta eget ansvar och kommunicera. Om man inte kan träna, så vill jag veta det. Alla ska hålla tider. Visst kan man komma sent, om man har anledning och har berättat varför, men jag vill inte ha någon som kommer insläntrande mitt i träningen med ett snett ”charmigt” leende som enda ursäkt, säger Jonas.

När det gäller mål och ambitioner med laget så kommer det att vara två parallella spår.

– Vi måste vara här och nu för att vara så bra vi kan i stunden. Här kommer sistaårsjuniorer att vara otroligt viktiga. De ska visa vägen för de andra och för sin egen del måste de tydligt visa att de har ambitionen att redan nu konkurrera med seniorerna om en plats i A-laget. Samtidigt så finns det också en 3-årsplan där årets förstaårsjuniorer ska bli stommen i det lag som Flagg bygger inför 2023, säger Jonas.


Ser fram emot öppet och bra samarbete

På samma sätt som han utgår från att det kommer att finnas ett öppet och bra samarbete mellan A-laget och juniorerna kommer han att arbeta på samma sätt mellan juniorerna och truppen för P15/P16.

– Jag kommer att ha väldigt tät kontakt med P15/P16. Nu har jag bara tittat en gång när de spelat lite spontanfotboll, men bara på den korta stunden såg jag att det finns ett par spelare som kan vara intressanta för inhopp i juniorlaget redan i år. Vi ska se till så att det finns ett utbyte mellan lagen och jag kommer att bjuda in 3–4 spelare att träna med oss då och då. Det kommer att vara olika, beroende på hur de har presterat på träning och i match. Inte minst är träningsnärvaro och andra lagbyggande kvaliteter viktiga, säger Jonas.

På träffen 22 januari kom inte mindre än 17 spelare för att informera sig om läget.

– Imponerande. Vi tvingades att vara utomhus på grund av corona. Det var mörkt, det blåste och det kom regnstänk – även om vi var under tak, berättar Jonas.

Intresset och nyfikenheten var stor. Visst finns det också en skepticism, men även den nyfiken. Utöver corona-epidemin så har turbulensen runt både –04-laget under tidiga år och juniorlaget varit stor. Tränarbytena har varit många och arbetsron har kommit och gått.


BK Flagg är Jonas Sandbergs moderklubb

Jonas Sandberg ser åtminstone tre år framåt i tiden. Fotbollen är det enskilt största intresset i livet. Efter knatteåren i Flagg erbjöds han plats i MFF:s akademi där han spelade fram till att han fick en svår knäskada i 17-årsåldern. Rehabiliteringen lyckades inte så snabbt som han hoppats och när han väl kom igång med fotbollen igen var det som seniorspelare i olika skånska lag, som högst i division 3.

– Hela familjen är fotbollsspelare och/eller fotbollsnördar. Min pappa är fotbollstränare också (Dan Sandberg, Sösdala IF), brorsan spelade i Nike för något år sedan, syrran har också spelat, småbrorsorna spelar också … Jag vill bli tränare och fortsätta som det och ge tillbaka, i första hand till min moderklubb, BK Flagg, allt det som jag har fått från fotbollen.

Jonas utesluter inte helt att själv komma tillbaka som spelare, men det är inte inom den närmsta framtiden.

– Jag drog på mig en ny korsbandsskada för ett halvår sedan när jag spelade innebandy. Det kommer att ta tid innan knäet är så stabilt att jag kan belasta så som jag önskar. Formkurvan pekar uppåt, men det är långt kvar innan jag är på min möjliga högsta punkt.

Jonas Sandberg har stor erfarenhet av att ha spelat både som junior och senior, men tränare är relativt nytt för honom.

– Jag har tränat och arbetat med barn- och unga med funktionsnedsättningar i FIF Malmö. Jag bodde några år i Hallstavik (Uppland) och där hjälpte jag till och tränade flera av föreningens lag. Nu är jag tillbaka i Kirseberg och har hjälpt till i Fotbollsskola 2 där min systerson spelar. Efter det lockades jag in i Flagg igen och tränar P8, födda 2013 … och nu juniorlaget. Både jag och Farhad tränar barnlag i Flagg och vi hoppas kunna träna knattepojkar mellan kl 17–18:30 och sedan juniorerna kl 18:30–20 på måndagar och onsdagar, säger Jonas.


Nytt spelsystem ska få ta tid

Det var inte längesedan Jonas fick frågan om att träna juniorerna, men tankeverksamheten om fotboll pågår ständigt. Inget är klart, men det finns ändå tydliga idéer om hur han vill att laget ska spela.

– Vi måste låta det få ta tid, men jag vill att laget ska spela 3-5-2 med wingbacks. När vi anfaller är det med kraft och en 3-backslinje, när vi försvarar är det med 5-backslinje, 5-4-1. Det här kommer inte att sitta med en gång. Men vi ska ge det ett ärligt försök över tid. Jag ska försöka att ordna träningsmatcher genom de kontakter jag har, annars har vi DM som vi ska spela i. Det är en fin värdemätare inför serien.

Jonas Sandberg ser mycket fram emot att komma igång med träningen och trots att det blir mycket ”springa-i-parken” så kommer det att bli mycket med boll också. Nu vill han så snabbt som möjligt få koll på hur spelarna ligger till – med kondition, teknik och annat så han vet var och för vilka träningsinsatserna behövs bäst.

Den 11 januari sätter arbetet igång.


Känner du till någon som skulle vara intresserad av att spela i, eller på annat sätt stötta BK Flaggs juniorlag, hör av er till Jonas på telefonnummer 076 420 63 94.


Stefan Skogmark, barn- och ungdomsansvarig, BK Flagg

Granarna slut!
2020-12-17 10:57
Detta corona-år exploderade försäljningen av Flaggs julgranar första helgen, 12/13 december.
Sista granen är såld, vilket vi är glada för.
Tyvärr har vi inte möjlighet att få hem nya juleträd.
Nyheter från våra lag
Junior (år 2002 eller senare), 12/11 18:41 
Senior, 06/11 18:53 
2012 – P9, 04/10 22:20 
 
Stöd BK Flagg via
Använder du Chrome som webbläsare? Aktivera vårt tillägg Handla Smart. Tillägget håller reda på alla butiker och ser till att du inte glömmer att gå via Sponsorhuset!
Flagg på webben