BK Flagg´s Webb butik i samarbete med Action och Trend
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till BK Flagg

– fotbollsföreningen på Kirseberg i Malmö


Vi erbjuder alla medlemmar en verksamhet som genomsyras av glädje, gemenskap och trygghet. Verksamheten i BK Flagg fokuserar på utveckling och lärande. Spelarnas personliga utveckling är lika viktig som den fotbollsmässiga.
BK Flagg har sedan 1932 utvecklat ungdomarna på Kirseberg i Malmö med kunskap, goda värderingar och samarbetsförmåga.
Det är något man behåller hela livet.


Köp din plantjord på Dalhems ip!
2021-04-26 11:00

Från och med måndag 26:e april så kommer BK Flagg och Backarnas FF att ha en "trädgårdsbutik" ihop på grusplanen på Dalhems IP.

 

Där kommer finnas:

 

-plantjord

-täckbark

-naturgödsel

-toppdress

 

40 liter för 59:-/st, Weibulls

 

Du tar själv vad du behöver och betalar direkt i vår digitala butik via swish.

Det finns skyltar på plats där det står precis hur du går tillväga.

 

Vi hoppas på riktigt många odlingsintresserade som samtidigt vill stötta vår förening.

Välkomna att komma och handla!

 

 

PS. Sprid gärna ordet till familj, vänner och bekanta!

BK Flagg söker tränare till P16-laget
2021-04-13 10:46

BK Flagg söker en tränare/coach eller ännu hellre ett tränarteam med två personer eller fler som kan arbeta vidare med vårt P16-lag.

P15 och P16 har tränat tillsammans som en stor grupp, men nu måste vi ge spelare och tränare möjlighet att utvecklas i två separata lag.

Vi söker därför tränare till P16 som vill utveckla en grupp individualister med en hel del fotbollsmässig kvalitet till ett lagbygge där alla gör jobbet för varandra. Här finns stora förutsättningar om man med tydlighet kan visa spelarna vägen.

Hör av dig till Friedo Storz på telefon 073-405 26 46!

Vänta inte – ring nu!

 

Och hjälp oss gärna att sprida detta till personer du tror kan hjälpa oss att hitta rätt.

 

Stefan Skogmark, Barn- och ungdomsansvarig

Torbjörn Mattisson – BK Flaggs barnfotbollscoach
2021-03-14 17:02
BK Flagg har nu en barnfotbollscoach i Torbjörn Mattisson som ska hjälpa våra ledare att bli ännu bättre. Foto: Daniel Nunez

Torbjörn Mattisson är BK Flaggs nye Barnfotbollscoach.

– Jag ser det som ett mycket intressant uppdrag. Det ska bli spännande att få coacha ledarna istället för spelarna.

Pedagogen och fotbollstränaren Tobbe Mattisson ser sina båda roller flyta samman till ett. Med sin starka föreningskänsla tror och hoppas han att det kan bli något riktigt bra.

 

Skånes Fotbollförbund har under några år drivit ett projekt som heter Barnfotbollscoach. Det är ett sätt för det regionala förbundet att nå djupare in i föreningarna för att stötta och sprida sina tankar om ett bra ledarskap för barn och ungdomar.

Nu har BK Flagg blivit antaget att få vara med i projektet. För det krävs att man på egen hand hittar en egen barnfotbollscoach.

Tipset från Magnus Palmén på Skånes FF var att det brukar bli bäst resultat om man hittar någon som varit aktiv i den egna föreningen. Personen ska också helst ha en pedagogisk utbildning och erfarenhet utanför fotbollen.

Med de förutsättningarna var det alltid samma namn som dök upp när sökandet inleddes – Torbjörn Mattisson.

Nu har Tobbe tackat ja och han kommer att inleda sitt arbete från mars och ett år framåt till att börja med.

– De föreningar som vi har godkänt får full ersättning till sin barnfotbollscoach för det första året. Därefter subventionerar vi tjänsterna om man vill fortsätta, berättar Magnus Palmén, Skånes Fotbollförbund.

Han säger att förhoppningen är att föreningarna ska se den stora nytta som en barnfotbollscoach kan ge och tycka att det är väl värt den kostnad som man själva gradvis övertar med åren.

Meningen med en BFC, barnfotbollscoach, är att han eller hon ska ge ledare och tränare stöd och respons på träningar och matcher. En BFC ska inte delta i träningen utan observera och sedan, efter matchen eller träningen, samla ledare för att tipsa och coacha om hur de kan möta sina spelare för att bli ännu bättre tränare och ledare.

Tobbe Mattisson har arbetat i många år inom fritids och skola och tycker att den nya rollen som BFC är mycket inspirerande.

– I skolan heter det att man har kollegial handledning. Tyvärr har vi det inte tillräckligt mycket där, men jag tycker att det är jättebra och det brukar vara mycket uppskattat av alla, säger han.

Tobbe Mattisson har haft med sig fotbollen hela livet. Han började spela i Nydala IF där han växte upp. Sedan fortsatte han i Sorgenfri IK. Och lite Korpen-spel blev det också.

– Jag slutade när det blev dags för seniorspel. Idag kan jag inte komma ihåg varför jag inte försökte mig på det, berättar Torbjörn.

När han tänker tillbaka på sin egen knatte-tid, så är det inga knivskarpa minnen, snarare en god känsla av att det var roligt att träna och en fin social samvaro.

– Jag var nog ganska talangfull, men jag gjorde inte så mycket av den talangen. Jag tyckte om mina ledare, men riktigt vad det var som gjorde att jag minns det så, nej det vet jag inte. Förmodligen var de inte jätteduktiga, men jag uppfattade det som att vi hade en stor gemenskap i laget och många duktiga spelare. Det var roligt, säger Tobbe Mattisson.

Senare i livet blev han själv pappa och sonen ville börja spela fotboll.

– Under en termin var jag en av alla föräldrar som stod och tittade på träningarna, men sedan blev gruppen med 96:or och 97:or som tränade tillsammans väl stor. Günter Felgenau, som tränade gruppen, tog den ena årskullen och jag den andra, säger Tobbe.

Han följde gruppen tills de var 13–14 år, men sedan gick sonen över till Kvarnby. Tobbe lämnade över tränaransvaret för gruppen, men fortsatte att engagera sig i BK Flaggs styrelse.

– Efter några år blev jag tillfrågad att ta över ett lag där killarna var födda 2001/2002. Det är några av dem som fortfarande spelar i Flagg. Vissa som sistaårsjuniorer och andra har tagit steget in i A-laget.

När du tränade dina pojk- och juniorlag, hade du velat ha en barnfotbollscoach då?

– Det tror jag hade varit jättebra. När jag gick min första tränarutbildning kommer jag ihåg att det var så skönt att få respons på det vi tränare gjorde. Det var riktigt roligt att få den feed backen.

Med dina år som förälder, ledare, utbildad pedagog – vad har du för allmänna råd till ledare/tränare, föräldrar och spelare för att skapa de bästa förutsättningarna för bra träningar och fina matcher?

– När det gäller föräldrar så är det viktigt att de låter ledarna leda. Om man ser något allvarligt ska man så klart säga ifrån, men det är ledarna som coachar och pratar med spelarna. Spelarna ska prata med sina tränare, komma med förslag och fråga hur och med vad de ska jobba för att bli bättre. Ledarna ska se och höra alla och ge av sin tid.

Vad har du för mål med att vara barnfotbollscoach, vad skulle få dig att känna: ”Nu har jag lyckats!”?

– Att ledarna uppskattar det vi gör tillsammans – att de verkligen får ut något av det.

Hur har din syn på  barnfotboll och ledarskap förändrats från att du själv var spelare, till att du var ledare och nu med många års erfarenhet som pedagog?

– Från min första grupp kommer jag främst ihåg den goda sammanhållningen. Det tycker jag fortfarande är viktigast. Nästa grupp var otroligt duktiga och då blev det på ett naturligt sätt mer fokus på resultat. Vi hade en del diskussioner i det laget just runt satsning kontra bredd. Jag tycker verkligen att det är viktigt att alla ska få spela. Jag vill att man alltid försöker hålla igång minst två lag per åldersgrupp, men då måste det också finnas tillräckligt med ledare.

Om du skulle ge en första hälsning till ledarna, vad skulle det vara?

– Vi ska ha roligt tillsammans, spelarna, ledarna och gärna föräldrarna också. Sedan är det här med att ”ha roligt” ganska abstrakt. Det får aldrig vara på någon annans bekostnad. Det gäller att bygga hela gruppen så att alla trivs. Man kan utvecklas mycket som ledare, det känner jag att jag själv har gjort genom åren. Jag är en föreningsmänniska och att vara ledare är jättefint tycker jag. Det har varit mitt samhällsengagemang. Nu skulle jag inte orka gå in och ta över ett lag, men det här uppdraget som barnfotbollscoach passar mig perfekt. Jag ser mycket fram emot att komma igång med arbetet.

 

Stefan Skogmark

Information till föreningar i Malmö med anledning av coronapandemin 2021-02-19
2021-02-19 12:07
Nu är vi många som längtar efter ljusare tider på alla sätt och vi önskar väl alla att få återgå till en normal vardag där fritidsaktiviteter och träningar endast förknippas med glädje och samhörighet. Tyvärr är vi inte där än.
På gårdagens presskonferens (18/2) meddelade regeringen att uppmaningen till landets kommuner om att hålla all icke nödvändig verksamhet stängd förlängs ytterligare två veckor. För fritidsförvaltningens del betyder detta att vi inte gör några förändringar eller öppnar upp för fler grupper i dagsläget.
Vi har alla även fortsättningsvis ett gemensamt ansvar när det gäller att vidta åtgärder för att undvika smittspridning. För föreningar, ledare och varje enskild aktiv gäller det att följa pandemilagen samt Folkhälsomyndighetens föreskrifter och nationella allmänna råd. Respektive idrottsförbund har dessutom reglerat hur föreningar kan bedriva verksamhet på ett så smittskyddsäkert sätt som möjligt – även dessa ska följas.
Budskapet från regeringen och Folkhälsomyndigheten är tydligt – nu gäller det att hålla i och hålla ut för att undvika ökad smittspridning och en tredje våg.
Nästa vecka är det februarilov för Malmös barn och unga och vi vet alla hur viktigt föreningslivet är när det kommer till att aktivera alla lovlediga. Som ni vet har vi fått ställa in alla fysiska prova på-aktiviteter inom Kul i Malmö, men på kulimalmo.se kommer det att bjudas på tips och digitala aktiviteter under hela veckan.
Tack för ert engagemang och ansvarstagande!

Vänliga hälsningar
Johan Hermansson, fritidsdirektör

Följande gäller tills vidare:
• Fritidsförvaltningens utomhusanläggningar är öppna för föreningsverksamhet (träning) oavsett ålder och serietillhörighet.
• Inomhusanläggningarna är öppna för föreningsverksamhet (träning) för barn och unga födda 2002 eller senare.
• Varje anläggning har ett begränsat maxantal personer utifrån pandemilagen (10 kvadratmeter per person).
Lär mer på malmo.se: https://malmo.se/Coronaviruset-och-sjukdomen-covid-19/For-foreningar-och-ideburna-organisationer-med-anledning-av-coronaviruset-och-covid-19.html
Nyheter från våra lag
2012 – P9, 17/06 00:22 
2012 – P9, 13/06 23:20 
2012 – P9, 13/06 23:08 
2012 – P9, 02/06 15:39 
2012 – P9, 27/05 13:56 
 
Stöd BK Flagg via
Kansliets telefontider: Mån, Onsd 9-11, Tis, Tors 9-13
Använder du Chrome som webbläsare? Aktivera vårt tillägg Handla Smart. Tillägget håller reda på alla butiker och ser till att du inte glömmer att gå via Sponsorhuset!
Flagg på webben