Inför lördagens svåra bortamatch mot Åkarp blev vi prövade ordentligt. Några avstängningar, ett par skador på veckans sista träning samt lite övrigt som inträffade på matchdagen gjorde att vi fick göra ändringar fram till matchstart.

Åkarp som lyft sig rejält och som vi "kryssade" mot hemma, skulle under alla omständigheter bli en svår uppgift så situationen kändes minst sagt motig.

Dagens motigheter var dessvärre inte över där, tyvärr tvingades Tim T. utgå tidigt efter en huvudskada och tillbringa större delen av lördagen på sjukhus.

Beskedet är kraftig hjärnskakning och vila några veckor.

Vi inleder matchen starkt och kommer snabbt in i det, första halvchansen dyker upp ganska tidigt. Åkarp har lite mindre boll men är farliga på sina omställningar och halvleken är rätt så jämn. Lite avslut från "fel spelare", missflyt samt mycket bra målvaktsspel i båda målen gör att det är mållöst efter första 45.

Andra halvan tycker jag vi höjer oss från start och förlägger det mesta av spelet på Åkarps planhalva. Trots detta är det Åkarp som gör matchens första mål efter att vi inte tar bort bollen rejält nog efter en fast situation. Tid 58 min. Vi låter dock inte detta störa oss utan "gnuggar" på och fortsätter skapa lägen.

Kvitteringen kommer också några minuter senare när Fabian rundar "keepern" och ur snäv vinkel gör 1-1. Spelövertaget är nu ganska markant men oron för att vi är "lite för heta" i ivern att söka ledningsmålet finns med i bilden. Åkarps målvakt fortsätter att spela bra, är konstant i vägen och matchen avgörs inte förrän de sista sekunderna. Detta efter att en Åkarps spelare vinklar in en hörna i eget mål vid första stolpen. Otroligt slut och serieledning på köpet!

Summering: Fantastisk inställning ännu en gång, och vi får betalt för hårt arbete.

Visst är det mycket flyt i den avgörande situationen men tycker vi helt klart förtjänade 3 poäng i andra halvlek. Bra respons på förändringar och inhopp ligger också på plussidan.