TRÄNINGSKLÄDER..HANDLA I WEBBSHOPEN!..FRITIDSKÄDER
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

P7 har varit på sitt första läger
2019-09-30 14:21
Melias, Castor, Yngve och Abdullah spelar ihop sig på Björkvallen i Hästveda.

Om man inte är glad i regn, så såg väderleksprognosen dyster ut inför att vi skulle åka iväg på P7:s första läger.

Enligt SMHI skulle det regna hela helgen.


Vi samlades för en gemensam frukost på lördagsmorgonen.

Spelare och föräldrar fick en kort genomgång av vad vi skulle göra på lägret och dessutom en mycket komprimerad berättelse om hur BK Flagg grundades – klubbens egen skapelseberättelse. Den är ju helt fantastisk.

Viktigt för alla att veta vilka traditioner vi förvaltar.

Blir det gnäll om något, så kan man ju alltid fråga om de vill cykla fram och tillbaka till Landskrona för att spela match.

När det gäller vädret kan jag redan nu avslöja att det regnade mycket under helgen, men på något mirakulöst sätt var det alltid uppehåll när vi skulle ut för att göra olika saker.

Hela bilresan till Hästveda regande det ihållande. Men när vi kom fram så sprack det upp och var faktiskt soligt en stund.

Snabb inkvartering och sedan körde vi en lätt träning där killarna fick driva och passa boll i par på de små grusvägarna som går fram och tillbaka genom Barnens by.

När vi var tillbaka hade Björn Eriksson och Tomas Apelman ordnat lunch som vi ganska snart kunde sätta oss ned och äta.

Nu började det att dra ihop sig inför dagens matcher. Efter disk och lite upptäcktsfärd runt stugan satte vi oss i bilarna och åkte in till Hästveda IF:s hemmaarena, Björkvallen.

Där hade hemmaklubben ställt i ordning två 5-mannaplaner med helt nya mål och dito proffsiga koner.

Flagg hade två lag med varsin avbytare och Hästveda hade också mönstrat två lag genom att mixa ihop spelare från pojkar och flickor födda 2011 och 2012.

Vilka matcher det blev! Våra killar har blivit vana att dominera de flesta matcher på Bulltofta Knattecup. De vinner ofta sina matcher med stor marginal. Här fick de plötsligt möta tufft och bra motstånd.

Flaggs P7 är vana vid att ta kommandot, intensiva med stor attack. I Hästveda fick de möta lag som hade samma inställning och faktiskt blev det lite så att de inledningsvis blev lätt chockade åskådare.

Tack och lov vaknade de och tog upp kampen.

Jag tror att det blev oavgjort i den ena matchen och uddamålsvinst i den andra. Det viktiga var att Flagg tog kampen och kämpade ända till slutsignal. I nästa match fick Hästvedalagen möta varandra och Flaggs två lag ställde mot varandra. Det här var spännande för oss ledare. Hade vi lyckats vikta våra egna lag så att de var jämnstarka?

Jodå. En mycket tät match där jag tror att det till slut blev oavgjort mellan våra lag – hur det gick i ”Hästvedamatchen” vet jag faktiskt inte.

I sista matchen upprepade sig det mesta för det ena Flagg-laget. Mycket jämn match som länge såg ut att sluta oavgjort, men tröttheten satte sina spår i Hästvedalaget som gjorde att två lätt tramsiga hemmaspelare tappade både koncentrationen och bollen och Flagg kunde vinna med uddamålet precis innan slutsignal.

Det andra Hästvedalaget fick möta ett Flagg-lag som forfarande var hungrigt. När de första två tre målen trillat in för Flagg så orkade inte Hästveda hålla uppe kämpaglöden och det blev en mycket tydlig Flagg-vinst.

En mycket trevlig minicup där alla spelare fick tre matcher och mycket speltid. Målvaktsrollen delades av nästan alla då man fick ta en halvlek var.

Det var bra stämning på planen och bland åskådarna.

Flaggledarna och Hästvedaledarna talade spontant om fortsatt samarbete direkt efter slutsignal i sista matcherna.

Vi fick också löfte om att låna plan och mål till nästa dags träning. Hästveda IF har tagit emot BK Flagg på ett mycket trevligt och generöst sätt. De vill gärna att vi kommer och spelar i deras turnering Snapphanecupen i november.

Simon Andersson som var med som förälder, liksom Mike Sanoh, tränar BK Flaggs P9-lag och de fick också frågan från Hästvedas P9-lag om inte de också kunde komma med sitt lag nästa gång. Roligt!

För övrigt har spelarna fått göra allt det där som hör till ett läger – att umgås under en längre tid som gör att man lär känna varandra bättre.

De har spelat brädspel, haft lite kuddkrig, tittat på film, spelat ännu mer fotboll och gått på svamp-skatt-jakt med vår ledare Björn Eriksson som kan en del om vilka svampar man gärna kan ta med sig hem och laga till och vilka som helst ska vara kvar i skogen. Lite marshmallow-grillning på det sedan. Mycket lägerkänsla.

Vi hann ha ett litet spelarmöte där killarna fick chansen att berätta om vad de vill göra med laget och vi ledare berättade lite om vad vi hoppas kunna göra. Bland annat informerade vi om att de ska börja med seriespel till nästa säsong och att vi hoppas kunna vara med i minst en cup under vintern, gärna flera. Och vi var alla överens om att vi vill åka på fler läger.

Under filmvisningen lyckades vi också ha ett föräldramöte där vi kunde samtala om hur vi kan utveckla vårt lags verksamhet och hela ungdomssektionen. Vi gick igenom BK Flaggs röda tråd och tyckte att vi skulle se till att dokumentet blir levande och väl använt.

Jag, som huvudledare berättade för alla att jag ser mitt engagemang på tio års sikt och tänker följa laget tills de alla är 16 år. Efter det får vi se.

Som avslutning har jag en vision om att få ta med mig alla spelare upp till Jämtland där jag är uppvuxen och gå i fjällen med hela gruppen i några dagar för att sedan åka in till Östersund och vara med i Storsjöcupen som är en relativt stor ungdomsturnering med många duktiga svenska, norska och också andra mer internationella lag som kommer på besök.

För många barn i Kirseberg tror jag att det är mer exotiskt och spännande att komma upp i fjällvärlden än att åka söderut till något land i Europa.

Under åren fram till dess ska vi så klart spela i cuper som ligger lite närmare oss, men flytta fram positionerna efter hand.

Självklart skulle det vara spännande att uppleva Gothia Cup åtminstone en gång. Vi får se vilka möjligheter och önskemål som kommer.

Med alla dessa tankar kommer också frågan om hur vi kan få in pengar till att genomföra alla äventyr.

Vi har redan kommit långt med olika idéer och vill gärna att hela ungdomssektionen samarbetar med detta.

Ta kontakt med oss om du och ditt lag vill vara med!

För att avsluta rapporteringen om lägret så är jag glatt överraskad att det var lugnt i sovsalarna förhållandevis tidigt och alla barn sov utan några problem.

På söndagen åkte vi in till Björkvallen i Hästveda strax efter kl 10. Vi tränade i en knapp timme och kunde använda deras 4 (!) 5-mannamål så vi körde extra målvaktsträning på två av målen och spelade match på de andra två. Vi tog en paus på 20 minuter med mellanmål och efter det tränade vi i en halvtimme till. Sedan var alla för trötta för att hålla koncentrationen uppe.

Vi kom naturligt in på att prata om hur hårt man kan spela vid träning och var gränsen går för fult och farligt spel.

Det är ett ämne som alltid kommer att vara aktuellt. Vi vill ju fostra spelare som ska vara pigga och sugna på att gå in i en närkamp så att de inte är rädda för den fysiska kontakten, men vi måste tydligt säga ifrån när spelare använder armarna för att ta sig fram, när de gör efterslängar, siktar in sig på spelaren istället för bollen.

Släpper vi det så riskerar barnen att skada sig och bli rädda. Den spelare som använder för hårda eller ”fula” metoder lär sig att det funkar fram tills han träffar på ”riktiga” domare som inte ser mellan fingrarna på överträdelser. Har man inte redan på träning tydligt fått bort den typen av ”lösningar” vid närkamper så kan det vara svårt att göra sig av med beteendet.

Vi var alla trötta och, tror jag, mycket nöjda när vi summerade lägret.

Barnens by är en fantastisk anläggning där hela Flagg får plats utan några problem – varje lag kan ha sin egen stuga.

Vi har redan nu upparbetat kontakt och samarbete med de två lokala föreningarna Hästveda IF och Farstorps Goif. På relativt nära håll finns flera andra föreningar som vi kan ha utbyte med.

Föreningarna ute på landet har inte sällan bra lag och de har ofta fantastiska anläggningar med gott om ytor och speltid.


Vi gör om det här snart igen.


Tack alla spelare, förädrar och ledare i BK Flagg P7.

Vi har något riktigt bra och roligt på gång.


/Stefan Skogmark, ungdomsansvarig i BK Flagg och huvudledare för P7


Nyhetsarkiv
Bjärreds IF – 13 juni2021-06-13 23:20
Uppåkra IF – 23 maj2021-05-27 13:56
Oxie SK – 22 maj2021-05-27 13:52
Arlövs BI – 16 maj2021-05-27 13:47
FC Bellevue 3 oktober2020-10-04 22:20
 
Stöd BK Flagg via
Kansliets telefontider: Mån, Onsd 9-11, Tis, Tors 9-13
Använder du Chrome som webbläsare? Aktivera vårt tillägg Handla Smart. Tillägget håller reda på alla butiker och ser till att du inte glömmer att gå via Sponsorhuset!
Flagg på webben