TRÄNINGSKLÄDER..HANDLA I WEBBSHOPEN!..FRITIDSKÄDER
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Säsongens sista utematch spelad
2019-10-06 18:35
Nu har vi spelat färdigt i Bulltofta Knattecup för den här gången. Och vilken avslutning det blev.
Båda lagen – röd och blå – ställdes mot riktigt tufft motstånd.
Nu har vi spelat många matcher på Bulltofta och lärt känna de olika lagen.
Stefan (jag), coachade BK Flagg röd och Simon hjälpte fram BK Flagg Blå. Gemensamt för åtminstone fem av de sex matcherna var att det var täta och tuffa matcher.
Jag kan svara för hur jag upplevde det med det Röda laget och det är att hela den här dagen var en stor seger. Nu pratar jag inte om faktiska resultat utan om inställningen.
Det Röda laget ställdes i samtliga matcher mot lag som de tidigare förlorat mot – en tuff utmaning.
I första matchen räckte det inte hela vägen, men Flagg höll jämna steg med motståndet fram till de sista minuterna då en kombination av missförstånd och en del otur gjorde att det efter slutsignal var en del hängande huvuden. Vi var ju så nära.
Till andra matchen hade laget laddat om och var supertaggat. Visst, det trillade in en boll för motståndarna ganska tidigt, men det var mest olycksfall i arbetet. Efter det virvlade Flaggspelarna runt på planen och sköt motståndet sönder och samman. Laget som vid ett tidigare tillfälle hade besegrat oss var nu fullständigt uppätet av Flagg. Passningar och löpningar på en nivå som ligger flera snäpp upp jämfört med när vi började den här säsongen.
Och i den tredje matchen där vi mötte ett av de här lagen där åtminstone alla pappor är ovana vid att laget förlorar, blev mycket besvikna. När de insåg att våra spelare kontrollerade matchen och dessutom gick upp i ledning så toppade de laget, men det hjälpte inte. Flagg bytte runt på alla spelare och alla spelade lika mycket. Som ni kämpade! När vi rullar runt bollen, springer och kämpar för varandra – oavsett utvecklingsnivå så är det en seger. Och att få göra det mot ett lag som inte låter alla spela lika mycket för att matchen är på väg att glida dem ur händerna – det är lite extra härligt.
Alla spelare, oberoende av sin personliga nivå, har tagit stora utvecklingskliv den här säsongen.
Vi kommer att jobba vidare med den personliga utvecklingen – att få bättre kontroll på boll, medspelare och motspelare – genom att driva bollen. Rollen i kollektivet – att röra sig på planen för att möjliggöra fler och bättre passningar och modet – att våga testa saker och känna att det är OK att försöka och misslyckas med möjligheten att det går bättre nästa gång och modet att våga gå in i närkamper med en övertygelse om att "det här kommer jag att vinna".
En härlig vintersäsong börjar nu på Kirsebergs ip:s konstgräs.
Men vi kommer att spela inomhuscuper (den första 16 november) också och inför dem kommer vi också att träna lite inomhus.
Ha koll på kallelserna – helst med hjälp av appen som är både lättanvänd och bra.

Stort tack för en superfin säsong där laget och alla spelarna gjort stora framsteg.

/Stefan Skogmark

Nyhetsarkiv
Bjärreds IF – 13 juni2021-06-13 23:20
Uppåkra IF – 23 maj2021-05-27 13:56
Oxie SK – 22 maj2021-05-27 13:52
Arlövs BI – 16 maj2021-05-27 13:47
FC Bellevue 3 oktober2020-10-04 22:20
 
Stöd BK Flagg via
Kansliets telefontider: Mån, Onsd 9-11, Tis, Tors 9-13
Använder du Chrome som webbläsare? Aktivera vårt tillägg Handla Smart. Tillägget håller reda på alla butiker och ser till att du inte glömmer att gå via Sponsorhuset!
Flagg på webben