TRÄNINGSKLÄDER..HANDLA I WEBBSHOPEN!..FRITIDSKÄDER
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Varmt möte mot Lunds BK i regn, blåst och nollgradigt
2020-03-01 14:34
Om det bara finns en boll och sugna spelare så kan man spela fotboll. Det bevisade Lunds BK:s och BK Flaggs 2012:or. Varm stämning trots vädret – regn, blåst och nollgradigt. Foto: Daniel Nunez
I mitten av januari kändes det lite slitigt för både spelare och ledare att motivera sig på samma sätt som tidigare. Många månader av träningar och inget matchspel sedan tidigt i oktober förra året. Nästa cup först 14 mars.
Då fick vi idén att bjuda in Lunds BK som en utmaning för oss själva. Lund har en stor och fin barn- och ungdomsorganisation. Vi kom fram till att det skulle vara roligt att hitta ett samarbete med dem och se om vi i Flagg är på någorlunda nivå med dem sportsligt, men så klart också för att kunna få ta intryck av hur de jobbar.
Vi fick direkt positivt svar och ganska snart kunde vi sätta ett datum där vi i Flagg skulle vara värdar för den första matchen. Datumet blev 29 februari, skottdagen. Vi hoppades så klart på sol och hygglig temperatur – åtminstone några plusgrader, kanske tio eller mer.
Riktigt så blev det ju inte. Den skånska vintern var brutal. Regn, blåst och nollgradigt.
Men de taggade lagen backade inte. Vi spelade med två lag för varje förening och möttes i totalt fyra matcher där varje spelare fick spela fotboll i totalt 90 minuter uppdelat på två stycken matcher à 3 x 15 minuter.
Trots vår ovana som arrangörer så gick det skapligt. Tyvärr misslyckades vi att ordna fram dubbel uppsättning av "riktiga" mål. På den ena planen fick vi nöja oss med "trädgårdsmål" som lånades från två Rostorpsträdgårdar, men vi kommer snart att ha byggt flera fina och riktiga målburar så att vi kan ha en större verksamhet. Det var dock två identiska mål, så förutsättningarna var likadana för de båda lagen.
Vi kunde erbjuda ett litet tält som åtminstone gav lite skydd från regnet för åskådare och avbytare samt en enkel kiosk i klubbstugan där man kunde köpa kaffe, te, varm saft, frukt, korv och smörgåsar.
I den här åldern lägger vi inte vikt vid resultat, men det var härligt att se att lagen var relativt jämna och det blev segrar och mål till både Lunds BK och BK Flagg den här dagen.
För oss tränare i BK Flagg känns det jättekul att ha hittat rätt med Lunds BK som träningsmatchkompisar. Bra stämning och fint motstånd.
Tanken är att vi gör om samma sak i Lund om några veckor. Det ser vi mycket fram emot.

Stort tack till Tage Jönsson och Abbe Skogmark som dömde matcherna och en varm applåd till Lunds BK:s 2012:or som ville komma och spela mot oss. Jättekul!

/Stefan Skogmark för BK Flaggs P8:or (födda 2012)

Nyhetsarkiv
Bjärreds IF – 13 juni2021-06-13 23:20
Uppåkra IF – 23 maj2021-05-27 13:56
Oxie SK – 22 maj2021-05-27 13:52
Arlövs BI – 16 maj2021-05-27 13:47
FC Bellevue 3 oktober2020-10-04 22:20
 
Stöd BK Flagg via
Kansliets telefontider: Mån, Onsd 9-11, Tis, Tors 9-13
Använder du Chrome som webbläsare? Aktivera vårt tillägg Handla Smart. Tillägget håller reda på alla butiker och ser till att du inte glömmer att gå via Sponsorhuset!
Flagg på webben