TRÄNINGSKLÄDER..HANDLA I WEBBSHOPEN!..FRITIDSKÄDER

BK Flagg-Tomelilla IF 3-0 (0-0)
2016-05-01 00:07
Idag var det två lag som behöver ta poäng då vi båda står på 0 poäng efter 2 omgångar. Vi har gjort godkända insatser i föregående matcher men inte haft marginalerna med oss. Vinst idag var viktigt, inte minst för vårt självförtroende!

Vi startar matchen bra, tar kommandot över händelserna och efter fem minuter får vi en hörna som Tomelilla rensar bort men inte bättre än att vi behåller bollen i anfallszon och efter ett inspel blir Johan frispelad och 1-0 var ett faktum, trodde vi, målet blir bortdömt för offside. Vi fortsätter att ha en bra period och tar oss fram via kanterna. Kurre dribblar sig in i straffområdet och serverar Johan en bra boll som dock styrs utanför. Första 20-25 riktigt bra från vår sida . Efter detta börjar vi gå ner i kvalitet, vi blir stillastående samtidigt som våra passningar blir missriktade. Bollen befinner sig oftare i luften än på backen, inget bra grabbar. Tomelilla skapar ett visst tryck mot oss utan att direkt hota. Några fasta situationer som vi reder ut utan några större problem. Vi får Andy skadad i 32 min efter en löpning och befarad bristning i baksida lår. West ersätter. Sista delen av halvleken liknar mest Hawaii fotboll med dålig kvalitet från båda lagen.

Första 20 i andra blir lite bättre än slutet på första utan att vi skapar några direkta chanser. Vårt andra byte kommer i den 65 min, Kalle in och Jensa ut, rejält trött och nära sin andra varning. Vi flyttar även fram Johan som forward tillsammans med West. I 74 min tar vi ledningen, Det är Kurre som frispelar West och en bredsida i långa hörnet men målvakten räddar och Johan tar returen och ska bara dunka in den i öppet mål men dröjer med avslutet och då kommer målvakten tillbaka och lyckas få en hand på bollen dock inte bättre än att bollen ligger fri där Kalle kan trycka dit den. Fan va skönt, äntligen! Nu var det som den berömda ketchup effekten. Nu kunde vi spela ut på ett sätt som vi kan och vill. Vi blev bekväma på banan och kunde äga boll. Nytt byte Johan ut och Emil in. 2-0 målet lät inte vänta på sig. 3 minuter senare ökar Kurre på ledningen assisterad av West och 6 min senare rasslar det igen när vi tar oss fram på vänsterkanten via ett fint kombinationsspel från Dejan, Kurre och Emil som passar West till 3-0 målet.

Skönt med en seger, det behövde vi. Fortsatt stabilt försvarsmässigt och nu fick ni äntligen göra mål framåt också. Det förtjänade ni. En lagseger där alla från bänken till startspelare strävade mot samma mål. Vi har i dagens match dock en kille som sticker ut, Koffa, idag var du grym!