TRÄNINGSKLÄDER..HANDLA I WEBBSHOPEN!..FRITIDSKÄDER

BK Flagg - FC Trelleborg 3-1 (3-1)
2017-04-30 08:47
Dagen före valborgsmässoafton gästade det förmodade topplaget FC Trelleborg oss på Dalhems IP. Inför matchen var det mycket diskussioner huruvida vi kunde spela matchen eller inte, då det återigen regnat en hel del. Men om sanningen ska fram så påverkade inte vätan matchen särskilt mycket.

Gästerna börjar matchen klart bäst och trycker ned oss, där vi måste jobba stenhårt för att freda oss. Redan efter 8 minuter gör motståndarna 1-0 efter lite slarv från vår sida, dock kändes det inte otänkbart då dem börjat starkt. Men i princip direkt efter målet gör vi 1-1 och därefter är vi riktigt bra. Vi äger efter det nästan hela första halvlek där vi förhåller oss till den matchplan vi har. I samband med detta gör vi två mål till där vi sedan kan gå till pausvila med 3-1 i ryggen - skönt!

I den andra halvleken följer vi inte de riktlinjer som vi tränat på under veckan samt den matchplan som vi har. Detta i kombination med att motståndaren är bättre gör att vi måste jobba stenhårt i vårt försvarsspel för att skydda vår ledning. Dock så reder vi ut detta utan någon panik-känsla och vinner rättvist.

Vi gör totalt sätt en riktigt fin prestation, där vi har en hög lägsta-nivå i vårt försvarsspel och en jäkla fighting-spirit i laget! Men vi måste samtidigt förstå att vi har mycket att jobba med när det är en så stor skillnad i kvalité mellan halvlekarna.

Det som värmer extra en sådan här match är att se hur våra fem spelare på bänken tacklar denna matchen. Samtliga kommer in och presterar riktigt bra och visar att det lika gärna hade kunnat vara dem som startat matchen. Så långt ifrån en "tycka-synd-om-sig-själv" mentalitet man kan komma. Vi gör det tillsammans!

Vi tackar motståndarna, en av de bästa vi mött i år, för en trevlig match och nollställer oss inför att möta serieledarna på bortaplan - GIF Nike.

Målskyttar, BK Flagg: Johan Nilsson, Fabian Gustafsson & Emil Felgenau.