2018-05-05 09:59

Fredagskvällens drabbning gav till slut 3 nya poäng!

Många trodde nog att Flagg skulle förlora ett tag i andra, att vi skulle lägga ner och tappa allt. Men då vet de ingenting om vår historia...

En fantastiskt kväll, en underbar gräsmatta, trevligt bemötande och två bra div. 4 lag borgade för att det skulle bli en match de flesta kommer ihåg länge.

Matchen inleds klart bra från vår sida och det dröjer inte länge innan vi oroar i boxen första gången. Vi jobbar bra från start och vinner/bjuds på en hel del tidiga lägen som mycket väl kunde resulterat. Bra fart och mycket trevliga kombinationer där vi visar stort engagemang från många spelare. I den 8:e minuten gör Fabian 0-1 efter ett "mönsteranfall" där vi släpper boll på få tillslag och spelar på spelare i fart hela vägen, mycket snyggt! 0-2 kommer på straff efter att Fabian gjorts ner och han sätter själv straffen. Spelmässigt lyfter Bjärred sig ordentligt nu efter en "trög start" och får igång ett bra passningsspel och har klart mer boll än oss en period där mitt i halvleken.

BK Flagg hittar tillbaka avslutningsvis i första och innan signalen ljuder har vi utökat till 0-3, detta efter ett anfall som startar från högerbacksposition och avslutas av samma man. Mycket löp och fantasi i det anfallet och vild glädje i Flagglägret. Regissör och målskytt: Pontus.

Det blir ställningen i paus efter en riktigt bra halvlek där båda lagen i perioder bjuder på fin fotboll med bra underhållningsvärde.

Andra halvlek blir sedan en märklig historia, från att ha full koll på tillställningen till att 10 minuter senare ha släppt in 3 mål och lite panik i lägret.

I den 65:e minuten drabbas vi återigen av ett rött kort och i samma veva gör Bjärred 1-3. En ny dubbelsmäll, (utvisning + baklängesmål ur samma situation) känns bekant, och 25+ kvar. På tio minuter därifrån vänder Bjärred på matchen och plötsligt är ställningen 3-3 och klar fördel Bjärred som i det läget har fått vittring på 3 pinnar. Bjärred trycker på och vi ställer om, och i den 80:e minuten förvaltar vi en omställning på bästa sätt då Emil denna gång inte tvekar utan tar avslutet utifrån och hänger in 3-4. Otrolig glädje i ett tufft läge och vi visar en ohygglig moral när vi reser oss där. "Femman" gör Kevin i slutet av matchen, detta efter bra förarbete av Sasa som kommit in. Slutresultat: 3-5.

Summering: Känslan var att vi var på väg att sätta den där "fullträffen" vi pratat om, men kom av oss. Att det sedan kommer till andra förutsättningar i andra halvlek gör det naturligtvis svårt. Att vi tvingas till nåt tidigt byte och samtidigt får ett rött gör att vi prövas rejält. Laget visar för andra gången en väldigt hög moral och plockar fram det när det som bäst behövs. Många lag hade nog släppt taget när man hamnar i detta läget och bara fokat på att rädda en poäng. Starkt att komma tillbaka och vinna matchen, det hade varit väldigt jobbigt om vi tappat alla poängen.

Vinst och 12 poäng efter 5 spelade gör att vi hakar på i toppen!

Historian i Flagg: Per-Erik hissar flaggan varje dag!