TRÄNINGSKLÄDER..HANDLA I WEBBSHOPEN!..FRITIDSKÄDER
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till BK Flagg

– fotbollsföreningen på Kirseberg i Malmö


Vi erbjuder alla medlemmar en verksamhet som genomsyras av glädje, gemenskap och trygghet. Verksamheten i BK Flagg fokuserar på utveckling och lärande. Spelarnas personliga utveckling är lika viktig som den fotbollsmässiga.
BK Flagg har sedan 1932 utvecklat ungdomarna på Kirseberg i Malmö med kunskap, goda värderingar och samarbetsförmåga.
Det är något man behåller hela livet.


Tack för fotbollsfesten alla spelare och föräldrar
2022-04-09 19:50
Fyrförenings-cup – BK Flagg, Ronneby BK, Husie IF och Åkarps IF – fotbollsfest! Foto: @daniel_nunez_film_foto

Tack alla inblandade för att vi kunde genomföra vår mini-cup lördag 2 april.

BK Flaggs 2012:or har lärt känna Ronneby BK:s killar i samma årskull.

Först var vi på läger på Karlsnäsgården nära Kallinge sommaren 2021. Då tog vi kontakt med Ronneby BK som snabbt svarade att de ville möta oss. Senare, i november samma år, så kom vi överens om att åka upp till Kallinge för att vara med och spela en miniturnering där Ronneby BK, Saxemara IF och Listerby IK också hade lag med.

Nu hade tiden kommit till att det var möjligt för oss att bjuda tillbaka. Vi tog kontakt med Husie IF och Åkarps IF som vi också bjöd in till vår minicup.

Allt var förberett för en riktig fotbollsfest som skulle hållas lördag 2 april, men det var nära att allt hade gått om intet.

Dagen innan, fredag eftermiddag strax efter kl 15, så går ett mail ut från Malmö fritid med innehållet: alla naturgräsplaner kommer att vara avstängda minst till och med 7 april.

Genom att snabbt agerande lyckades vi få kontakt med en hög tjänsteman på fritidsförvaltningen som gav oss löfte om att vara på Kirsebergs ip istället för den bokade Dalhems ip.

Men det innebar också att vi inte hade tillräckligt många målburar, att vi inte hade någon ordentlig kiosk och att alla varor snabbt skulle flyttas. Alla föräldrar som gjorde det här möjligt – stort tack.

Ronneby BK, Husie IF och Åkarps IF – roligt med fyrföreningsträff.

Backarnas FF hjälpte oss med domare när våra egna var i Landskrona och spelade cup.

BK Flaggs 2012:or ser fram emot fortsatt samarbete med vår kompisar i Blekinge så klart, men också alla duktiga spelare och ledare i de andra föreningarna – Husie IF, Åkarps IF och Backarnas FF.

Det här – eller något annat – gör vi gärna om.

 

Stefan Skogmark

2022-04-03 12:37
Första bucklan för 2022!

Brons blev det i Landoras fina Vintercup för P06. Grattis till Gislöv som vann, och Landora för organisationen. Coach Kelvin Slesser Mariott och hela P06 kommer att se till att sammlingen utökas under säsongen. Watch this space!

Stor uppslutning på årsmötet
2022-03-01 11:15

BK Flagg höll sitt årsmöte måndag 28 februari 2022 i klubblokalen vid Dalhems ip.

Mötesorförande Håkan Thuresson hälsade alla välkomna och konstaterade att klockan hade hunnit bli sju på kvällen.

– Ja, det var inte dåligt för ett årsmöte, kanske rekord, sa Håkan när han tittade ut över de samlade.

Vi var betydligt fler än tio, men färre än tjugo.

Håkan konstaterade att ordförande Torbjörn Mårtensson var sjuk och att han hade bett Håkan att administrera årsmötet.

Med stor vana gick Håkan Thuresson igenom dagordningen. Utan att stressa tog han oss igenom punkterna på ett smidigt och effektivt sätt.

Två ordinarie ledamöter hade lämnat sina poster under året och de ersattes nu med två nya namn, Friedolin Storz och Jarl Hoffman.

Ordförande Torbjörn Mårtensson omvaldes på ett år, Stefan Skogmark på två år och Mindy Wetzel har ytterligare ett år kvar på sitt förordnande.

Nya som styrelsesuppleanter är Stefan Rosholm och Nadjan Malik. Stefan har tränar barn- och ungdomsfotboll i flera Malmöklubbar och accepterade gärna att gå in i BK Flaggs styrelsearbete för att bidra med sin mångåriga erfarenhet. Och han erbjöd sig också direkt att hjälpa till som resurstränare om någon grupp har behov vid olika tillfällen. Nadjan har erfarenhet från junior och seniorfotboll.

Revisorerna Jon Joines och Martin Jönsson tyckte att bokföringen var i det närmaste perfekt. De konstaterade att de tidigare påpekade bristerna i styrelsearbetet hade förbättrats, men att det fortsatt fanns potential att bli åtskilligt bättre. Martin Jönsson efterlyste främst dokumentation om beslut och hur de följs upp. Revisorerna kommer att fortsätta att följa hur styrelsen arbetar men menar att det finns en god vilja till förbättring och att de utan att tveka rekommenderade årsmötet att bevilja styrelsen ansvarsfrihet för sitt arbete. Det bifölls av mötet. Jon Joines fortsätter som revisor medan Martin Jönsson lämnar över till Jan Åkesson.

Verksamhetsberättelserna visar att det finns en stor entusiasm och sprudlande aktivitet i barnlagen, men att det tyvärr finns ett ”hål” på tre årskullar där föreningen tappat de lag som idag skulle ha varit P13, P14 och P15. Sedan finns det ett P16-lag som är mycket livskraftigt för att sedan följas av ett U19-lag som fortfarande lever, men som har varit hårt drabbat av brist på kontinuitet. Efter många tränarbyten på kort tid har Friedolin Storz nu gått in som tränare, inte bara lagledare, för att arbeta upp stabiliteten i laget.

En styrka som poängteras är att tre–fyra ungdomar helt nyligen kommit upp genom de egna leden för att träna med seniorerna i A-truppen.

Ett ”mjukt” generationsskifte med många yngre spelare som kommit upp genom de egna leden blir allt tydligare i A-truppen. Om man roar sig med att titta på Youtube-klipp från Gothia cup där BK Flagg varit med, så kan man upptäcka en handfull killar som då var 14–16-åringar, men som idag spelar i A-laget, kanske fler. 2017 var föreningen representerade av ett P16-lag och ett P14-lag. I dåvarande 16-årsgruppen spelar sex spelare i A-laget (och vår Barnfotbollscoach var tränare) och i dåvarande 14-årsgruppen spelar/tränar minst tre av spelarna i A-laget.

Inga motioner hade kommit in till årsmötet, men däremot ett mail från några föräldrar.

I brevet, som var ställt till styrelsen, ville de göra föreningen uppmärksam på att klubbstugan behöver skötas bättre. Den är föreningens ansikte både utåt och inåt och avslöjar mycket om hur verksamheten mår. Föräldrarna efterlyste hur och av vem som omsorgen ska komma ifrån. De hade flera konstruktiva förslag. Mötesordförande Håkan Thuresson summerade punkten med att innehållet i brevet var viktigt och relevant, men att det var något för den nya styrelsen att arbeta aktivt med.

Knappt fyrtio minuter efter att mötesordförande öppnat mötet avslutade han det med ett resolut klubbslag i bordet.

BK Flaggs verksamhetsår 2022 kan börja.

Stefan Skogmark

Bingolotter säljs idag kl 12–13 på Dalhem
2021-12-23 09:13

Hej!

Vi säljer Bingolotter till uppesittarkvällen, 23 december – dvs idag kl 12–13 i klubbstugan på Dalhems ip.

De kostar 100 kr. Helst swish, men självklart tar vi emot kontanter också.

 

Nyheter från våra lag
 
Stöd BK Flagg via
Kansliets telefontider: Mån, Onsd 9-11, Tis, Tors 9-13
Använder du Chrome som webbläsare? Aktivera vårt tillägg Handla Smart. Tillägget håller reda på alla butiker och ser till att du inte glömmer att gå via Sponsorhuset!
Flagg på webben